SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, sosyal sorumluluk amacıyla kurulan tematik bir tıp üniversitesi olduklarını belirterek, “Kaliteli tıp eğitimi almak isteyenler gönül rahatlığı ile bize gelebilirler” dedi.
Bir televizyon kanalında, ekonomi programına konuk olan Prof. Dr. Sınav, SANKO Üniversitesi’nin kuruluş amacının farklılık taşıdığına dikkati çekti.
Prof. Dr. Sınav,“Üniversitemizin kuruluşunda sosyal sorumluluk anlayışı var. Sani Konukoğlu Vakfı ve Türkiye’nin tek çatı altında yatak kapasitesiyle en büyük özel hastanesi olan Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’yle birleştirip, Gaziantep’te sağlık hizmetinin ve sağlık eğitiminin iyileştirilmesi amacıyla kurulduk" dedi.
Prof. Dr. Sınav, “SANKO Üniversitesi 2013 yılında kuruldu, 2014-2015 döneminde eğitime başladı. Halen 4 lisans programı üzerinden eğitim veriyoruz. Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde eğitim veriyoruz. Eğitim anlayışımız farklı. İstiyoruz ki ezberci bir eğitim olmasın, öğrencilerimiz neyi, niye öğrendiğini bilinciyle öğrensin. Bu da uygulamalı bir eğitimle olur. Yani öğrenci neyi nerede kullanacağını bilirse, o bilgiye daha çok sahip çıkar. Bu nedenle biz de öğrenciyi daha birinci sınıfta hastaneye sokuyoruz. Tabi burada bir hastanemizin olması en büyük avantajımız" şeklinde konuştu.
İYİ BİR AKADEMİK KADROYA SAHİBİZ
Her ay Amerika’da yetişmiş, tıp alanında kariyerinde önemli işler yapmış Türk bilim insanlarını üniversiteye misafir ederek deneyim ve bilgilerini paylaştıklarını anlatan Prof. Dr. Sınav, öğrencilerin yaptıkları projelere de değinerek, "İlk yılımızda 1. sınıf tıp fakültesi öğrencilerimiz tarafından hazırlanan 5 projeden 3’ü uluslararası katılımlı bilimsel kongrelerde sunuldu. Bu da bizim için çok gurur vericidir" ifadelerine yer verdi.
İyi bir akademik kadroya sahip olduklarını ve bunun karşılığını aldıklarını vurgulayan Prof. Dr. Sınav, "En büyük reklamımız, öğrencilerimizin memnuniyeti. Kaliteli bir sağlık eğitimi, tıp eğitimi almak isteyenler bize gelebilir. Çünkü biz uluslararası kalitede bir tıp eğitimi veriyoruz" diyerek akademik kadroya ve üniversitenin donanımına olan güvenini dile getirdi.
Gaziantep’in merkezinde eğitim veren SANKO Üniversitesi’nin şehir dışında yerleşik bir kampüs üniversitesi olmadığını anımsatan ve bunun büyük bir avantaj olduğunun altını çizen Prof. Dr. Sınav, "Şehrin ortasında, öğrenciler için her türlü sosyal imkana sahibiz. Abdulkadir Konukoğlu Kültür Merkezi’nde her türlü açık, kapalı sosyal imkana sahibiz. Mesela kulüplerimizi öğrenciler kuruyor. Öğrenci gelip bizden talep ediyor. bu da onların sosyal yaşantıları açısından çok önemli" dedi.
Eğitim sistemindeki olumsuzluklara değinen Prof. Dr. Sınav, 17 yaşındaki öğrenciden hayatının geri kalanında yapacağı mesleği seçmesinin istenildiğini belirten Prof. Dr. Sınav, "Halbuki daha çocuk kendini tanımıyor, dünyayı tanımıyor, bu sistemin üzerinde daha çalışılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
TIP EĞİTİMİNİN FARKI
“Tıp profesyonellerinin eğitimi biraz usta - çırak işidir, uygulamaya dayanır. Öğrenciyle hocayla arasında, öğrenilmesi gereken insan sağlığıdır” diyen Prof. Dr. Sınav, “Bu üçlü arasında çok yakın ilişki kurulması gerekir. Müfredatı buna göre belirmek gerekir ki, istenen kalite yakalansın. Tıp eğitiminde staj önemlidir. Hastayla öğrenciyi bir araya getirmek gerekir. Sadece kitaplar üzerinden hekim yetiştirilmez, tıp fakültesinden böyle mezun olunmaz" şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Sınav, Gaziantep’in Ortadoğu’nun cazibe merkezi olduğunu anımsatarak, kaliteli bir sağlık sunumu gerçekleştirilmesinin önemini dile getirerek, "Mütevelli Heyet Başkanımız Abdulkadir Konukoğlu’nun ’Ortadoğu’da birinin başı ağrısında, aklına ilk SANKO Üniversitesi gelsin’ diyerek hedefini çiziyor. Biz de çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz" diye konuştu.
Gaziantep’in en önemli özelliklerinden birinin ortak akıl olduğunu, birlik ve beraberlik içinde ortak çalışmalar yürütüldüğünü bildiren Prof. Dr. Sınav, kendilerinin de aynı yolu izlediklerini ve diğer üniversitelerle ortak çalışmaları olduğunu anımsattı.
Prof. Dr. Sınav, kendini ve hayatı doğru okuyan, doğru işler yapıp, hizmet anlamında doğru ürün sunabilen bir üniversite olmayı hedeflediklerini, yaptıkları bütün işlerde bunun göz önünde tutulması gerektiğini sözlerine ekledi.