Halep kentinden 1,5 yıl önce kaçıp Arabanlı hayırsever vatandaşların yardımlarıyla Yeşil Ova Mahallesinde bir kiralık evde oturan Ahmet Bargut (19) ile 5 ay önce Halep'ten ailesiyle birlikte ilçeye gelen Meryem Rızık (18) ile tanıştı.

Genç kız ile hayatını birliştirme kararı alan çiftin düğünü iş adamı Serdar Özkan'ın maddi yardımlarıyla Araban Belediyesi bahçesinde yapıldı. Düğünde Suriyeli ve Arabanlı vatandaşlar Arap ve Türk müziği eşliğinde gece geç saatlere kadar oyunlar oynadı.

Damat Bargut, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rızık ailesi ile ailesinin birbirlerine gelip gittiği günlerde görüp tanıdığı Meryem Rızık ile kısa sürede birbirlerine aşık olup evlenme kararı aldıklarını söyledi.

Ailelerin onayıyla evlendiklerini ifade eden Bargut, "Kararımızı onaylaması üzerine Arabanlı genç iş adamı Serdar Özkan ve ailesinin de yardımlarıyla nikah kıydıktan sonra Araban Belediyesi bahçesinde düzenlediğimiz düğün töreninde Araban ilçesinde tanışarak sevdiğim Meryem ile hayatlarımızı birleştirdik" dedi.

Arabanlı hayırsever genç iş adamı Serdar Özkan da kendi öz vatanları olan Suriye'de iç savaş olduğu için Türkiye'ye sığınan Müslüman Suriyeli din kardeşlerine Özkan ailesi olarak insanlık görevimizi yerine getirip, sahip çıktıklarını söyledi.