Kaymakam Selami Aydın, Mehmet Şahin Batmazoğlu İlkokulu'nda eğitim gören çocuklara yönelik gerçekleştirilen dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, kent genelinde çok sayıda Suriyeli'nin misafir edildiğini ve hemen her ihtiyacının da karşılanmaya çalışıldığını söyledi.

Bu kapsamda vazgeçilmez ihtiyaçlardan biri olan eğitimin de Suriyeli ailelere mensup çocuklara imkanlar dahilinde temin edilmeye çalışıldığını ifade eden Aydın, "İlçe genelindeki 10 okulumuzda 5 bin 750 ilköğretim çağındaki Suriyeli çocuklarımız eğitim görüyor" dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)  bütçesiyle söz konusu çocuklara yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getiren Aydın, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda ilçemizdeki tüm çocuklara içerisinde defter, kalem gibi kırtasiye malzemelerinin bulunduğu paketler hazırladık ve dağıtımına başladık. Eğitim, kendi çocuklarımız kader Suriyeli misafirlerimizin çocuklarının da ihtiyacı. Onların eğitim alanında kaybedeceği her gün, gelecekte telafisi olmayacak sonuçlara neden olabilir. O yüzden ilçemizdeki 10 okulun kapılarını Suriyeliler için açtık. Bu okullardaki kendi çocuklarımızın eğitimleri tamamlandıktan sonra Suriyeli çocuklar geliyor ve Suriyeli öğretmenler tarafından kendi müfredatında eğitim görüyorlar."

Aydın, imkanlar dahilinde Suriyeli çocukların eğitimden geri kalmamaları için çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.