Topluluk tarafından belirlenen 160 Suriyeli yetim, düzenlenen organizasyonla Burç Mesire Alanı içerisindeki Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi'ne götürüldü. Palyaçolar eşliğinde merkezi gezen Suriyeli çocuklar, buradaki zorlu parkurlarda birbirleriyle yarışıp, yaşadıkları acıları bir nebze olsun unutma fırsatı buldu.  

Duy Sesimi Yardımlaşma Topluluğu Gaziantep İl Başkanı Ayhan Gürbüz, burada yaptığı konuşmada, Suriyeli çocukların ülkelerinde ciddi acılar yaşayarak Türkiye'ye geldiğini ve burada yeni bir hayata alışmaya çalıştıklarını söyledi. 

Topluluk olarak Suriyeli çocukların acılarını paylaşmak ve çocukluklarını yaşamalarına vesile olmak için böyle bir etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade ede Gürbüz, "Biz sevgiye ve ilgiye muhtaç olan çocuklarımızın bugün az da olsa hayalini gerçekleştirmeye çalıştık. Bunun için mutluyuz. Babaları hayatta olsaydı eminim onlar çocukluklarını daha fazla yaşayabilirdi. Çocuklarımıza bir gün değil her zaman sahip çıkıyoruz ve onların yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.