Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı hizmet veren Ali Nacar Aile Merkezi’nde açılan el beceri kursuna katılan anneanne, anne ve torun birlikte öğrenmenin ve üretmenin hazzını yaşıyor.
Şehitkamil Belediyesi, her yaştan kişiyi mutlu ve memnun edecek hizmetlerine devam ediyor. Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren Ali Nacar Aile Merkezi’nde açılan el beceri kursuna katılan anneanne Günay Çetinkaya, anne Sibel Çetinkaya ile torun Aybüke Gökgöz hem birlikte öğreniyor hem de öğrendikleriyle birbirinden değerli el emeği göz nuru işlemeler yapıyor. Anneanne Günay Çetinkaya, kızı ve torunuyla birlikte yeni ürünler oluşturmaktan büyük keyif aldığını söyledi.
‘‘Kızım ve torunumla çalışmak çok güzeldi’’
Ali Nacar Aile Merkezi’nde açılan el beceri kursuna katılan anneanne Günay Çetinkaya, kursa kızı ve torunuyla birlikte katılmanın kendisine güzel bir duygu yaşattığını söyledi. Günay Çetinkaya, “Ürettiğimiz çoğu ürünü kızım ve torunumla birlikte ürettik. Ürettiklerimizden bir parça, kızımın çeyizindendi ve burada yeniden düzenledik. Burada kızım ve torunumla birlikte çalışmak çok güzel. Önce kızım geldi, daha sonra da torunum geldi. Hocamızı çok beğenerek buraya geldik. Hastalıkta, sağlıkta hep beraber birbirimize destek vere vere bugünlere geldik” dedi.
‘‘Üç kuşak burada çalıştık’’
Açılan el beceri kursuna arkadaşının tavsiyesiyle katıldığını kaydeden anne Sibel Çetinkaya, annesi ve kızıyla birlikte üretmekten büyük haz aldığını ifade etti. Sibel Çetinkaya, “Buradaki amacımız, eski işlerimizi restore etmekti. Yeni şeyler de çok hoşumuza gidince yeni şeyler ürettik. Bize hocamızın çok büyük bir katkısı oldu. Üç kuşak burada çalıştık Hocamızın sevecen yaklaşımıyla kızıma da Antep işini sevdirdik. Burada hep birlikte 3 tane yatak takımı yaptık. Masa örtüsü, seccade, bohça, bebek yatak takımı yaptık. Yani gelecek kuşak için de hazırlığımız oldu” şeklinde konuştu.
‘‘Hocamın sayesinde yaptığım işi sevdim’’
Kurs eğiticisinin yakın ilgisi ile yaptığı işi sevdiğini dile getiren torun Aybüke Gökgöz, anneannesi ile annesinin de kendisini desteklediğini belirtti. Aybüke Gökgöz, “Ben genellikle çarşı işlerine baktım. Bu kursta yapılan işler çok güzeldi. Ortam çok güzeldi. Ben buraya severek geliyorum. Mutluyum. Altın tel öğrendim. Hocamın sayesinde yaptığım işi sevdim. Anneannem ve annemin de desteğiyle severek bu kursa geldim” diye konuştu.