İsrail'in Gazze'deki kara harekâtının ardından, katledilen Filistinlilere ait naaşları kaçırarak organlarını çaldığı iddiaları ortaya çıktı. Gazze hükümeti, bu insanlık dışı hırsızlığın ardından uluslararası bir soruşturma komitesi kurulması talebinde bulundu. İsrail askerlerinin katledip teslim ettiği 80 Filistinlinin cenazeleri incelendiğinde, şehitlerin yüz hatlarının değiştiği ve organlarının çalındığı iddiaları gündeme geldi.

Harley Davidson Shop ile Tanışın Harley Davidson Shop ile Tanışın

gazze-toplu-mezar-aa-2145141

Gazze'deki Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan teslim alınan cenazelerin incelenmesi sonucunda, işgal güçlerinin şehitlerin vücutlarından hayati organları çaldığı iddiasıyla Gazze hükümeti, uluslararası bir soruşturma komitesi kurulması talebinde bulundu. İsrail'in daha önce de benzer suçlamalarla gündeme geldiği hatırlatılarak, onlarca Filistinlinin cesedinin hala ellerinde olduğu belirtildi.

israil-saldirilarinda-hayatlarini-kaybeden-16434914_6943_m

Bu korkunç iddiaların ardından Gazze'deki Ebu Yusuf en-Neccar Hastanesi Müdürü Mervan el-Hams'ın aktardığına göre, Birleşmiş Milletler, Filistinli naaşlarının Gazze'ye gönderileceği bilgisini vermişti. Ancak, yapılan incelemelerde şehitlerin vücutlarının değiştiği ve organlarının çalındığı ortaya çıktı.