ADANA (AA) - CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, kentteki seçim sonuçlarını ilçelere, mahallelere ve köylere göre kapsamlı olarak değerlendirip örgüt olarak gereken özeleştiriyi yapacaklarını belirtti.

Bulut, yazılı açıklamasında, 13 yıllık mevcut hükumetin uygulamalarından rahatsız olan toplumun oluşturduğu bloğun, 7 Haziran'da refleks gösterdiğini bildirdi.

Toplumun tercihlerine eskisi gibi ideolojik yaklaşmadığını kaydeden Bulut, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle CHP seçmeni, oluşan tehlikeye karşı reflekslerini güçlü tutuyor. CHP'liler bu seçimlerde tercihini yaparken partisi kadar, ülke geleceğini de önemsemiştir. Adana'daki oy oranımız yüzde 25'lerdeyken çok hızlı bir yükselişe geçti. Seçimden 15 gün önce yapılan anketlerde oy oranının yüzde 33'e kadar yükseldi ancak son haftada MHP'nin büyükşehir avantajını, AKP'nin de hükumet gücünü kullanması seçmen üzerinde etki yarattı. Yerel seçimlerde MHP'ye giden oylar büyük oranda geri döndü. CHP olarak yeni bir dil kullanıyoruz. CHP doğru bir yolda ve toplumdaki CHP algısı hem bu söylem diliyle, hem de siyaset anlayışıyla yavaş yavaş değişecek. Adana'da seçim sonuçlarını ilçelere, mahallelere ve köylere göre kapsamlı olarak değerlendirip örgüt olarak gereken özeleştiriyi yapacağız. Yarın seçim varmış gibi çalışmalarına devam edip seçim sonuçlarına göre bir yol haritası belirleyeceğiz."