Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın 9.’su için tüm hazırlıklar devam ediyor.
186 ülkeden 110 bin uluslararası öğrencinin bulunduğu Türkiye, 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması için gün sayıyor. 23 Nisan itibariyle başlayacak programda 36 şehir ve 6 ülkede çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
Konuyla ilgili bilgi veren Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bolat, 15 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı programla final yapacaklarını söyledi. Toplamda 43 farklı noktada etkinlikler yapılacağını anlatan Bolat, “Etkinliği özellikle Anadolu’nun her yerine yayarak vatandaşımızın uluslararası öğrencilerle kaynaşmasını hedefliyoruz. Konuklarımız hem bir kaç dakika içinde tüm dünya kültürlerinin birer özetini görme fırsatı bulacak hem de binlerce kilometre öteden gelen bu misafirlerini tanıyacak. Ayrıca 15 Mayıs’ta Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapacağımız finalde büyük sürprizlerimiz olacak” dedi.
5 yıla kadar uluslararası öğrenci sayısının 250 bini bulacağını söyleyen Bolat, “Bu çok ciddi bir sayı. Turist ve mülteciler konusunda yapılan çalışmaları biz de bu öğrencilerimiz için yapmaya çalışıyoruz. Çünkü bu insanlar bazen 10 yıl kadar ülkemizde kalıp, sonra bizi ve kültürümüzü dünyaya tanıtıyor. Şu ana kadar 60 bin mezun öğrencimiz var. Bu, 60 bin gönüllü elçi demek. Biliyoruz ki okulu yarıda bırakan öğrencilerin çoğunun ana sorunu Türkiye’de muhatap bulamamak. Hem resmi mercilerde hem de günlük hayatta muhatap bulamamak. Biz kendilerine muhatap olmak için varız” şeklinde konuştu.