GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yerlikaya, mesajında, büyük zaferin 94. yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirterek, "30 Ağustos, aziz milletimizin yedi düvele karşı verdiği mücadeleyle, hürriyet ve istiklale olan inancını, bütün mazlum milletlere rehber olacak şekilde dünyaya haykırdığı büyük zaferin yıl dönümüdür. 30 Ağustos zaferi, yeryüzünde var olduğu günden beri, birlik ve beraberlik ruhuyla bütün engelleri aşan aziz milletimizin çelikleşmiş azim ve kararlılığının bir göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Bu kutlu zaferin yıl dönümünün 45 gün öncesinde 15 Temmuz'da, demokrasi ve milli iradeye karşı gerçekleştirilen hain darbe girişimine karşı milletin milli mücadeledeki iman, ruh ve heyecanla göğsünü tanklara siper ederek demokrasi ve iradesine sahip çıktığını vurgulayan Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Aziz milletimizin bu duruşu bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir ki ülkemizin varlığı, kardeşliği ve bölünmez bütünlüğüne yönelik hiçbir hain niyet ve hiçbir güç, istiklal ve istikbalinin üzerine asla gölge düşüremez. Cephanesi elinden alınan, orduları dağıtılan ve tarihin karanlığına gömülmek istenen bir milletin, yokluk ve yoksullukla imtihanında dahi vatan, bayrak, hürriyet ve namus uğrunda gösterdiği asil direniş unutulmasın. Bu kutsal değerler uğrunda seve seve ölüme koşan bir ecdadın torunları olarak, fert fert hepimizin güçlü bir inanç ve ruhla, son nefesimize kadar aynı azim ve kararlılıkta olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. 30 Ağustos Zaferi'nin 94. yıl dönümü vesilesiyle, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, İstiklal Savaşımız ve Gaziantep savunmasının kahraman şehit ve gazilerini rahmet ve minnetle anıyorum. Yurt içi ve yurt dışında milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda toprağa düşerek, yurdumuzu vatan yapan şehitlerimize ve 15 Temmuz demokrasi şehitlerimize Cenabı Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimize acil şifalar ve esenlikler diliyorum. Gaziantepli hemşehrilerimiz ve şanlı ordumuzun Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum."