GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te mal paylaşımı nedeniyle aralarında anlaşmazlık olduğu iddiasıyla ablasını öldürmekten yargılanan Mustafa Deniz'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Gaziantep 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa Deniz, maktul Fazilet Deniz'in çocukları ve davaya müdahil olan Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Duran, Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Günay Kaplan ile Komisyon Üyesi Serpil Yılmaz ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Gaziantep Temsilcisi Zeren Karaaslan katıldı.

Sanık Deniz, ablasının yanına konuşmak için gittiğini, kendisine hakaret ettiği için ateş açtığını ve öldürmek istemediğini ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, sanığı "yakın akrabayı kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ceza kapsamında herhangi bir indirim uygulanmadı.

Gaziantep Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, davanın son yıllarda sıklıkla karşılaşılan kadın cinayetlerinin bir örneği olduğunu belirtti.

Kararın memnun edici olduğunu dile getiren Kaplan, "Kadın cinayetlerinde aslında ceza kanunundaki cezalar yeterli. Fakat uygulamada, ceza verilirken indirim maddelerinin uygulanması sebebiyle cezaların düştüğünü iddia ediyorduk. Bu davadaki gibi verilen kararlar, aslında kadın cinayetlerinde caydırıcı olacaktır. Çünkü bu şekilde işlenen cinayetlerde insanlarda, 'Öldürürüm 3-5 sene yatar çıkarım' anlayışı var. Ancak cezalar bu davadaki gibi devam ederse kadın cinayetleri konusunda caydırıcılık sağlar ve bu konudaki davalar daha da düşer." diye konuştu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Gaziantep Temsilcisi Karaaslan da davanın iki celsede bitmesinin herkes gibi kendilerini de sevindirdiğini söyledi.

Karaaslan, "Duruşmada sanık kravatlı ve şık giyinmişti. Yakınlarına göre hiç kravat takmazmış. Sanık muhtemelen 'iyi hal' indirimi almak için duruşmaya bu şekilde giyinerek gelmişti. Buna rağmen herhangi bir indirime gidilmemiş olması sevindirici." değerlendirmesinde bulundu.

Fevzi Çakmak Bulvarı İller Bankası arkasında Fazilet Deniz (61), 6 Ekim 2015'te silahlı saldırıya uğramış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayın ertesi gün maktulün erkek kardeşi Mustafa Deniz (57) kullandığı tabancayla teslim olmuştu.