Bulut, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde, "Adana Kardeş Kültür Dernekleri Topluluğu" adı altında birleşen 22 dernek ve federasyonun yöneticileriyle basın toplantısı düzenledi.
Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini işgal altında tuttuğunu, ateşkes anlaşmasını ihlal ettiğini ve 2 Nisan'da bölgeye tekrar saldırı başlattığını anlatan Bulut, "Azerbaycan ordusu, bu saldırıya karşılık vererek Ermenilerin hücumunu durdurmuş ve onları geri çekilmeye mecbur bırakmıştır." diye konuştu.

Azerbaycan'ın uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde kendini savunduğunu vurgulayan Bulut, şöyle devam etti:

"Azerbaycan kendini savunma hakkını kullanarak Ermenistan'a gerekli cevabı vermiş, Ermenistan tarafı 100 kadar askeri kayıp vererek işgal altındaki bazı köyleri terk etmek zorunda kalmıştır. Azerbaycan, Dağlık Karabağ sorununun barışçıl yollardan ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözülmesinden yana politikalar izlemektedir. Azerbaycan ordusu, son olayda cephe boyunca Ermenistan'a tarihi bir ders verdi."

Bulut, "Ermenistan'ın ateşkes anlaşmasını ihlal ederek Azerbaycan'a, sivil ve silahsız insanlara saldırmasını kınıyor, bu eylemlere derhal son verilmesini talep ediyoruz. Bizler Azerbaycan'a bu haklı davasında destek vermeye hazırız." ifadelerini kullandı.