GAZİANTEP (AA) - AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, "Milletimiz çok büyük bir destekle AK Parti'yi yine tek başına iş başına getirmiştir" dedi.

Gül, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından AK Parti Gaziantep İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, "sandık demokrasinin namusu" dediklerini, bu namusu aziz milletin koruduğunu, korumaya da devam edeceğini söyledi.

AK Parti'ye destek veren herkese teşekkür eden Gül, "AK Parti'ye oy veren bütün dava kardeşlerime, arkadaşlarıma, ülkücü kardeşlerime, CHP'li kardeşlerime, daha önce HDP'ye oy vermiş şimdi AK Parti'ye oy veren bütün hemşehrilerime çok teşekkür ediyoruz. Seçim boyunca görevli olan bütün personele ayrıca teşekkür ederim. Bütün teşkilatımızla sizlere hizmet etmeye varız. Sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

Birtakım medya organlarının manşetlerden haberler verdiğini, sadece Türkiye'deki paralel medya, merkez medyanın değil, İngiltere'deki medyanın da Recep Tayyip Erdoğan'a "oy yok" dediğini dile getiren Gül, bugün hepsinin manşetine Türkiye yazdığını kaydetti.

AK Parti oylarını aziz milletin verdiğini ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"Başarı, partimizden ziyade destek veren milletimizin başarısıdır. Ne kadar teşekkür etsek az. Milletimiz çok büyük bir destekle AK Parti'yi yine tek başına iş başına getirmiştir. Sandıktan çıkan millet iradesini herkes rıza gösterecek. Tüm bu bayrağı taşıyan başta Başkanımız Ahmet Davutoğlu'na çok teşekkür ediyoruz. Bizlere oy verenleri mahcup etmeyeceğiz. Bu gece Başkanımız Ahmet Davutoğlu, seçim sonuçlarına ilişkin konuşma yapacak."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise AK Parti Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde iki şeye iman ettiklerini, biri halka inandıklarını ikincisi ise Hakka inandıklarını belirtti.

Gaziantep'in şu anda Türkiye'nin sigortası olduğunu ifade eden Şahin, "Bu şehir başka şehirlere benzemez. Kurtuluş mücadelesi veren şehir, gazi şehir AK Parti ile istikrara devam dedi. Gayret bizden zafer Allah'tan. Herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

AK Parti Gaziantep milletvekili adayları da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı önünde havai fişek gösterisi yapıldı. Araç konvoyları oluşturularak, şehir turu atıldı.