İslam dinini istismar eden grupların ağına düşen gençlerin başı dertten kurtulmuyor. Almanya'nın Augsburg İdare Mahkemesi, Selefi gruba katılıp radikalleştiği tespit edilen ve 17 Ekim 2014'de Türkiye'ye sürülen Erhan A.'nın sınırdışı edilmesi kararını onayladı.

Au 1 K 14.1546 dosya numaralı kararda, Türk vatandaşı ve Bavyera eyaletinin Kempten şehrindeki Selefi bir gruba üye olan Erhan A.'nın sınır dışı kararının iptali için yaptığı şikâyetin reddedildiği belirtildi. Hakimler, davacının aktiviteleriyle 'terör örgütünü desteklediği' ve 'özgür demokratik düzeni tehlikeye attığı' gerekçesiyle sınır dışı edilmesi kararını doğru buldu.

Hakimler, Erhan'ın Facebook ve YouTube sitelerinde şahsına ait hesapta yazdıkları ve yayınladıklarıyla radikalleştiği ve IŞİD terör örgütü taraftarı olduğunun tespit edildiği kanaatinde. Bunun yanında davacının 2014 Ağustos ayında yayınladığı bir videoda IŞİD'in Yezidilere yönelik toplu katlimanını haklı gösterdiği ifade edildi. Mahkeme, onun bu şekilde terör örgütü için reklam yaptığını açıkladı. Erhan A.'nın karara bir ay içinde Bavyera İdare Mahkemesinde itiraz etme hakkı bulunuyor.

Mahkeme kararının ardından bir basın bildirisi yayınlayan Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, dini inancı gereği kendi ailesini dahi öldürmeyi göze alan birisinin Bavyera'da bir işi olmadığını söyleyerek mahkeme kararıyla devletin almış olduğu kararın haklılığının ortaya çıktığını söyledi. Erhan A. ile röpörtaj yapan bir Alman gazetesi, onun 'IŞİD'e karşı çıkan ailem bile olsa öldürebilirim.' dediğini yazmıştı.