Artvin İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince trafik haftası nedeniyle kırmızı kurdela ve araç kokusu dağıtıldı.

Trafikte bir farkındalık oluşturmak amacıyla dağıtılan kırmızı kurdelaların arabaların aynalarına bağlatılmasını isteyen trafik ekipleri, şoförleri trafik kurallarına uyma ve emniyet kemeri takma konusunda da uyardı. Konu ile ilgili açıklama yapan Artvin İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş “Her yıl Mayıs ayının ilk haftasının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de trafik haftası kutlanıyor” dedi.

Akbaş trafiğin ülkemizde terörden sonra en önemli sorunlardan birisi olduğunu belirttiği konuşmasında, "Emniyet Genel Müdürlüğümüzün son 4 yılda yapmış olduğu çalışmalar sayesinde ölümlü trafik kazalarında azalma gözleniyor ama rakamlar istenilen seviyelerin çok üzerinde. Bunları sıfırlamaya çalışmak hepimizin üzerine bir borç. Bunun trafik denetimleriyle olamayacağının farkındayız. Trafik konusu bir kültür konusu.İnsanlarımız bu konuda bilinçlenmeli, küçük yaşlardan itibaren insanlarımızın eğitilmesi önemli." dedi.

Akbaş güvenilir bir trafik ortamının oluşturulması için ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek trafik konusunda toplumun bilinçlendirilmesinde STK’lara, Şoförler Cemiyetine ve basın mensuplarına da önemli görevler düştüğünü söyledi.

Daha sonra ekiplerle bir süre kontrol ve bilgilendirme yapan Akbaş, emniyet kemeri yerine takılan bir aparatı tespit etti. Akbaş şoförü uyararak, trafik polislerden bu aparatların toplanılmasını istedi. Program kapsamında 8 bin araç kokusunun şoförler odası tarafından hediye edildiği belirtilirken, şoförlerin uyarılması ve bilgilendirmelerle devam edildi.