Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, dün akşamdan bu yana yaşananları büyük üzüntü ve öfkeyle izlediklerini belirterek, “Darbe girişimini Türk bayraklarıyla protesto edeceğiz” dedi.
ATO’nun Türkiye’nin ikinci büyük sivil toplum örgütü olduğunu ve 150 bin üyesi bulunduğunu kaydeden ATO Başkanı Bezci, “Üyelerimizle öğlen saat 12.00’de toplanacağız. Türk bayraklarını ellerimize alıp darbe girişimcilerine tepkimizi göstereceğiz. Bayraklarımızla TBMM’ye giderek, bu ülkede ne olursa olsun milletin kendi iradesini ortaya koyacağını ifade edeceğiz” dedi.
Bezci, Genelkurmay Başkanı’nı esir alan bir askerin o ülkenin askeri olamayacağına da dikkat çektiği açıklamasında, “Ankara hiç savaş görmemiş bir şehirdi. Milletin iradesini ortaya koyduğu TBMM bile saldırıya uğradı. Kaynağını halktan almayan, halka hizmet amacı taşımayan hiçbir girişim bu güne kadar başarıya ulaşamamıştır, ulaşamayacağını da dünden beri Türk halkı bir kere daha göstermiştir” diye konuştu.
Vatanını seven hiç kimsenin darbe girişimini desteklemeyeceğini de ifade eden Bezci, “Dün akşam olay olduğu anda tepkimizi ve tavrımızı ortaya koyduk. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın sokağa çıkma çağrısına uyduk ATO’nun meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ankara Ticaret Odası binasına gelerek üyelerimizi teyakkuza geçirdik” dedi.
Bezci, Türk milletinin Kurtuluş Savaşı vererek demokrasiyi inşa ettiğini, canı pahasına ülkeyi kurduğunu da belirterek, “Ankara halkı da dün gece demokrasi düşmanlarına pabuç bırakmayacağının en güzel örneğini göstermiştir” diye konuştu.
Bezci sözlerini şöyle tamamladı:
“Hiçbir ama hiçbir kuvvet aziz milletin iradesine gem vuramaz.”