Konya’da Mevlana Meydanı’nda devam eden demokrasi nöbetine, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de katıldı.
FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin ardından Konya’da vatandaşlar demokrasi nöbetine katılarak tepki göstermeyi sürdürüyor. Mevlana Meydanı’nda demokrasi nöbetine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de katıldı. Programda konuşan Özlü, “Konya, haçlıların ve Moğolların hayasız akınlarının şahididir. Çanakkale ve İstiklal Harbinde alçakları yurdumuza uğratmadık. Hayasız akınları durdurduk. 15 Temmuz gecesinde o alçaklara bir kez daha dur dedik. Ancak bu saldırı her zamankinden daha farklıydı. Bu saldırı öncekilerden çok daha hayasız bir saldırıydı. Bu saldırıda kendini mehdi zanneden bir soytarının peşine takılmış ve asker üniforması üzerindeki teröristler vardı. Bu milletin silahları ne yazık ki bu millete doğrultuldu. Tarihimizin en alçak en utanmaz en yüzsüz ihanet şebekesiyle karşı karşıya kaldık. Bunlara karşı çok dikkatli olmalıyız bunlara karşı çok uyanık olmalıyız” ifadelerini kullandı.
Bakan Özlü, darbecilere yaptıkları bütün kötülüklerin hesabını bunlara ödeteceklerini belirterek, "İntikam almayacağız. Asla intikam duygusu ile hareket etmeyeceğiz. Ancak adaletin keskin kılıcıyla bunlardan hesap soracağız" dedi.
Şimdi bu birliği bu beraberliği korumamız gerektiğinin önemli olduğunu söyleyen Bakan Özlü, "Bu birlikten ve beraberlikten güç almamız gerekiyor. 15 Temmuz’da yeniden dirilen ruh ile güçlü ve lider bir Türkiye’yi inşa etmemiz gerekiyor. Emin olun bugün Türkiye 15 Temmuz’dan çok daha güçlü bir Türkiye’dir. Bir millet yeniden uyanmıştır, diriliş başlamıştır. Pazar gününe kadar bu nöbetleri bu şekilde sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.