Tekirdağ Kapaklı Erzurumlular Derneği Başkanı Lokman Gençtürk ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Eryiğit, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı makamında ziyaret etti. Başkan Albayrak, ziyarette hemşehri derneklerinin önemine vurgu yaptı.

Dernek ve belediye çalışmalarının değerlendirildiği ziyarette, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, hemşeri derneklerinin önemine vurgu yaparak, “Hemşeri dernekleri, kuruldukları kentlere kültürel anlamda büyük zenginlikler katar. Aynı şekilde hemşeriler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlar. Bu anlamda yerel yönetim olarak, bizler de hemşeri derneklerine önem veriyoruz. Tekirdağ, Türkiye’nin her yerinden göç alan, günden güne büyüyen, kozmopolit bir yapıya sahip. Biz de bu yüzden fiziki ve beşeri büyümeyi göz önünde bulundurarak yatırımlarımızı şekillendiriyoruz. Önümüzdeki dönemlerde Tekirdağ, Türkiye’nin parlayan yıldızı olacaktır. Sivil toplum kuruluşları ile koordineli bir şekilde çalışmayı, Tekirdağ’ın gelişmesi ve büyümesi anlamında önemli görüyoruz” dedi.

Erzurumlular Derneği Başkanı Lokman Gençtürk ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Eryiğit de Başkan Kadir Albayrak’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek kendilerine verdiği desteklerden dolayı memnuniyetini ifade ettiler.