Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Yarın açıklanacak 'Demokratikleşme Paketi'nin içinde halkın tamamını kucaklayacak, ihtiyaçlarını görebilecek ve halkın tamamı için bir demokrasinin bu paket içerisinde olmadığı kanaatindeyiz. İnşallah biz yanılırız" dedi.

Destici, BBP Kahramanmaraş İl Başkanlığı'nın Batıpark Spor Salonu'ndaki genel kurulunda yaptığı konuşmada, "Demokratikleşme Paketi"nin gerçekten ülkedeki demokrasiyi bir nebze olsun ileriye götürecek bir paket mi, ya da milletin tercihini, milletin taleplerini öne alacak bir paket mi olacağını merak ettiklerini belirtti.

BBP olarak endişeleri olduğunu ifade eden Destici, "Paket, Türkiye'yi hem içeride hem dışarıda daha güçlü bir hale getirecek, insanların inançlarını özgürce yaşayabilecekleri, fikirlerini özgürce söyleyebilecekleri bir paket mi olacak, ya da birtakım çevrelerin taleplerini içinde barındıran bir paket mi olacak? Bizim BBP olarak endişemiz var" diye konuştu.

Büyükşehir yasasında konan birtakım şerhlerin açıklanacak olan paketle kaldırılmasından endişe duyduğunu dile getiren Destici, Türkiye'nin bir bölgesinin 2014 yerel seçimlerinden sonra özerk bir hale geleceğini öne sürdü.

Destici, şunları söyledi:

"Açıklanması beklenen paketin içerisinde hükümetin kendi iktidarını devam ettirme ve genişletme adına daraltılmış bölge sisteminden bahsediliyor. Yani yüzde 10'luk baraj az bulunmuş, bir de yüzde 20'lik bölge barajı konulacak. Yani hükümet şunu söylüyor 'Bu oyumla nasıl daha fazla milletvekili çıkarabilirim? Bu oyumla yerelde daha fazla belediye nasıl kazanabilirim? Yarın açıklanacak 'Demokratikleşme Paketi'nin içinde halkın tamamını kucaklayacak, ihtiyaçlarını görebilecek ve halkın tamamı için bir demokrasinin bu paket içerisinde olmadığı kanaatindeyiz. İnşallah biz yanılırız."

Destici, konuşmasının ardından eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasını takip eden Kahramanmaraş'ta görevli gazetecilere plaket verdi.