ADANA (AA) - Çukurova Belediye Başkan Yardımcı Mustafa Selek'in odasının kurşunlanmasına ilişkin açılan davada, azmettirici olduğu iddia edilen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile 3 sanık, hakim karşısına çıktı.

Adana 25. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz sanıklar Başkan Soner Çetin, Ferdi İlbuğa ve Fatih Sermisakçi, müşteki Mustafa Selek ile tarafların avukatları hazır bulundu, sanıklardan Emre Yıldırım duruşmaya gelmedi.

Başkan Çetin savunmasında, suçlamayı kabul etmediğini belirterek, belediyede çalışan B.T'nin, kendisi ve ailesi aleyhinde konuştuğunu duyduğunu, bilgi almak amacıyla personeli Ferdi İlbuğa'yı yanına çağırdığını anlattı.

İlbuğa'nın, B.T'nin konuşmalarını kaydedebileceğini söylediğini öne süren Çetin, şunları anlattı:

"Ferdi İlbuğa, B.T'nin birkaç bira içtiği zaman rahatlıkla konuştuğunu, bunu da ispatlayabileceğini söyledi. Ben de parasının olmadığını düşünerek Ferdi'ye 100 lira verdim. Ferdi, birkaç gün sonra yanında CD ile odama geldi. İçinde, benim ve ailem hakkında birçok isnat olduğunu söyledi. Ben de Ferdi'ye CD'yi geri verip, 'sizleri yüzleştireceğim' dedim. Dedikodu yapan B.T. ve 5 kişiyi odama çağırdım. Duyduklarımı anlatarak sitem edip, işlerine son verdim."

Ertesi gün misafirleriyle makamındayken silah sesi duyup, pencereden baktığında olağanüstü bir hal görmediğini ifade eden Çetin, şöyle konuştu:

"Daha sonra şoförümden, Ferdi'nin belediyeye ateş ettiğini duydum. Ertesi gün yanıma gelen misafirlerimden biri bana, Ramazan Artıksuer adlı kişinin, 'Başkana söyle, 500 bin lira versin. Vermezse Ferdi gidip, 'beni başkan gönderdi, azmettirdi' diyecek' dediğini iletti. Ben de Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selek ile Emniyet Müdürlüğüne giderek, şantaj ve ateş edilmesi konusunda şikayetçi olduk. Bu olay nedeniyle partim yıpratılmak istenmektedir.''

Sanık Ferdi İlbuğa ise Soner Çetin'i, silahla Mustafa Selek'in ayaklarına ateş açması talimatı verdiğini öne sürerek, ''Mustafa Selek'in evine balık götürmüştüm. Bu sırada çocuklarını görünce Selek'e sıkmaktan vazgeçtim. Ertesi gün Selek'in odasına dışarıdan ateş ettim. Ben, Soner Çetin'in tetikçisiyim. Daha önce bana, 'Aytaç Durak'ın ayağına da birkaç el sık, önümüzden çekilsin, kurtulalım' demişti'' dedi.

Başka suçtan tutuklu Fatih Sermisakçi da işsiz olduğu için bu olaya karıştığını belirterek, şunları söyledi:

''Ferdi İlbuğa ile Ramazan Artıksuer, 'para kazanmak ister misin?' dedi. Ben de işsiz olduğum için kabul ettim. Ramazan bana, Ferdi'nin Mustafa Selek'in ayağına sıkacağını benim de Ferdi'yi olay yerine götürüp uzaklaştırmamı söyledi. Daha sonra olayı başkana yıkacaklarını ve 500 bin lira alacaklarını, 150 bin lirasını bana vereceklerini söyledi. Bana verdiği 2 bin lira ile araba kiraladım. Olay sonrası yakalanınca da 150 bin lira alacağımı düşünerek olay ortaya çıkmasın diye polise yanlış ifade verdim.''

Müşteki Mustafa Selek ise Başkan Çetin dışındaki sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, makamındayken dışarıdan odasına ateş açıldığını, olayın öncesindeki gelişmelerle ilgili bilgisi bulunmadığını söyledi.

Sanıklardan Ferdi İlbuğa'nın, daha önce temizlik biriminde çalıştığını aktaran Selek, bazı kişilerin işten çıkarılmasıyla ilgili Başkan Çetin'in ifadelerinin doğru olduğunu kaydetti.

Mahkeme, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Başkan Çetin, duruşmanın ardından adliye önünde gazetecilere, ''Bu dosya bir ibret vesikasıdır. Namuslu ve dürüst bir belediye başkanının yola çıkarken göze alması gereken şeyleri göstermesi açısında çok önemsenmesi gereken bir dosya. Bu dosyada kumpas, iftira, şantaj, tehdit, silahlı saldırı, ne isterseniz var. Biz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını gözetmeye devam edeceğiz" dedi.

Çukurova Belediyesi binasına 6 Ocak'ta tüfekle ateş açılmış, gözaltına alınan Ferdi İlbuğa ve Fatih Sermisakçi'nin ifadeleri doğrultusunda dava açılmıştı.

Belediye Başkanı Soner Çetin'in, silahlı tehditten 5 yıl, Ferdi İlbuğa'nın "korku ve kaygı yaratacak şekilde ateş etme, kamu malına zarar verme" suçlarından 17 yıl, Fatih Sermisakçi ve Emre Yıldırım'ın da tehdit suçuna yardım etmekten 5'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor.