Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile öğrencilere dengeli beslenme alışkanlığını kazandırmak için yürütülen 'Beslenme Dostu Okullar' projesi kapsamında Kars Özel Sultan Alparslan Koleji kahvaltı etkinliği düzenlendi.

Okul Müdürü Fatih Akaslan, beslenme uzmanlarının, dengeli beslenmenin insan vücudu için çok önemli olduğuna dikkat çektiğine atıfta bulunarak, beden eğitimi derslerine 'Sağlık İçin Spor' sloganıyla başladıklarını söyledi. Akaslan, proje kapsamında yapılan çalışmalarda, öğrencilerinin düzenli olarak kahvaltı yapmalarını istediklerini ifade ederek, "Bu tavsiyemizi ailelere söylüyoruz. Bilgilendirme amaçlı seminerler düzenliyoruz. Yine okul ve sınıf içi panoları dengeli beslenme içerikli olarak hazırlıyoruz. Sebze ve meyvelerin faydaları konusunda poster ve broşürlerle öğrencilerimizi bilinçlendiriyoruz. Yemek menülerini, bir diyetisyene onaylatarak hazırlıyoruz" dedi.

Sağlıklı yaşamın ve mutlu bir günün başlangıcının sağlam kahvaltı ile mümkün olacağını da hatırlatan Akaslan, "Bunun için güne dengeli beslenerek başlamamız gerekmektedir. Bizler de bu anlamda Sultan Alparslan Koleji’nde düzenlenen kahvaltı etkinliğinde öğrencilerimizle buluşup, kahvaltımızı onlarla birlikte yaptık. Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen bu faydalı projeyi okulumuzda da uygulayarak, öğrencilere dengeli beslenmenin önemini anlattık." şeklinde konuştu.

Okul Aile Birliği üyesi Doç. Dr. Yunus Yılmaz ise "Kahvaltı kültürünü öğrencilerimize aşılamak ve onlara sabah evden çıkmadan kahvaltılarını yaptırarak okullara göndermenizi istiyorum. Öğrencilerimize bu proje kapsamında kahvaltı bilincini aşılamak gerekiyor." diye konuştu.

Öte yandan okulun düzenlediği etkinliğe, öğrenci velileri ve Okul-Aile Birliği üyeleri katıldı.