Çanakkale’de hafta sonu 41 dereceyi bulan sıcaklıklar, bugün poyrazında etkisiyle öğle saatlerinde yerini serinliğe bıraktı. Termometrelerin 32 dereceyi göstermesi, hava sıcaklığının 9 derece birden düşmesi vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı.
Çanakkale’de hafta sonu sıcaklıklar 41 dereceye kadar çıkmış, kavurucu sıcaklarda vatandaşlar oldukça bunaltıcı anlar yaşamıştı. Bunaltıcı hava bugün yerini poyraz serinliğine bıraktı. Öğle saatlerinde termometreler 32 dereceyi gösterdi. Günlerdir bunaltıcı sıcaklarla zor anlar yaşayan vatandaşlar, hava sıcaklığının 9 derece birden düşmesiyle birlikte rahat bir nefes aldılar.
Sıcak havanın etkisiyle hafta sonu boşalan sokaklar, bugün yeniden artarak doluluk gösterdi. Açık havada güzel günün keyfini çıkarmak isteyen vatandaşlar şehir merkezindeki halk bahçesine akın ederek gölge alanlarda dinlenip, uyudular.
Mesaisi olmayanlar ise denize girerek daha çok serinlemeyi tercih ettiler. Çanakkale Marina’da denize giren vatandaşlar, güzel hava ve güneşin keyfini çıkardı.