Lastik yakılmasının doğa, çevre ve toplum sağlığına büyük zarar verdiğine dikkat çeken çevreciler, Nevruz Bayramı'nda bu sefer herkesten çevreci bir yaklaşım beklentisi içerisinde olduklarını belirtti.

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, yaptığı açıklamada, "Kutlamalar esnasında lastik veya partikül içerikli diğer maddelerin yakılması sonucu doğaya salınan zehirli duman ve gazlar tahribatlara neden olmaktadır." dedi. Kavuş, otomobillerin eski lastikleri yakılarak doğaya salınan zehirli gazların kansorejen madde içerdiğine dikkat çekerek, "Nevruz'un sembolü olan ateş yakılması esnasında çevrenin kirletilmemesine özen gösterilmelidir. Kamuoyundan beklentimiz günün anlam ve önemine uygun bir biçimde çevreci bir yaklaşımla kutlama yapılması ve kesinlikle kimyevi maddeler ve lastiklerin yakılmamasıdır.
Geçen yılki Nevruz'da yakılan lastikler yüzünden ciddi manada bir kirliliğin oluştu. Bu sefer kesinlikle lastik ve benzeri kirletici maddeler yakılmamalıdır. Bu konuda Nevruz tertip komitesinde yer alan siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerine görüşlerimizi bildirip, kendilerinden kutlamalar esnasında çevreci bir yaklaşım ortaya konulması noktasında destek istedik." dedi.