15 Temmuz FETO darbe girişiminin ardından vatandaşların demokrasi nöbeti için sokağa inmesiyle Türk bayrağı satışları yüzde yüz arttı.
Esnaf Hamit Bak, darbe girişiminin yaşandığı gün elinde bulunan bayrakların kısa sürede tükendiğini söyledi. Bayrak satışlarının Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya’da da arttığını belirten Bak, “Önemli olan bu bayrağı satıp para kazanmak değil. Biz istiyoruz ki her evde bayrak olsun. Bayrak demek vatan demektir. Vatanı olmayanın dini de olmaz namusu da olmaz. Allah’ımıza şükürler olsun Malatya buna çok duyarlı. Çarşımızda Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Türkü tek yumruk oldu. Bu vatana kimsenin gücü yetmez Allah’ın izni ile sağcısının da solcusunun da ülkücüsünün de birlik olduğu sürece ülkemize kimsenin gücü yetmez. Kimse parti bayrağı taşımıyor. Şanlı Türk bayrağını taşıyor” diye konuştu.
Bir başka esnaf da “15 Temmuz darbe girişiminden sonra bayrak satışlarımız arttı. Elimizde bayrak kalmadı. Hepsini sattık. Halkımız birlik için beraberlik için bayrağa sarıldı. Şu anda elimizde bayrak yok. Yeni bayraklar için sipariş verdik” şeklinde konuştu.