İstanbul Esenyurt Üniversitesi Senatosu Türk Demokrasisi’ne yapılan kalkışma sonrası bir basın bildirisi yayınladı.
İstanbul Esenyurt Üniversitesi TSK içerisinden bir grup askerin Türk Demokrasisi’ne yapılan hain saldırıyı bir basın bildirisi yayınlayarak kınadı.
Senato’nun yayınladığı bildiride şu ifadelere yer verildi: “Bir grup terör örgütü mensubu tarafından milli irademizi, demokrasimizi ve vatanımızın birliğini tehdit eden menfur saldırılar ve milletimizin sahip olduğu değerlere ve sarsılmaz iradeye bağlılığı test eden şer odaklarının çabalarını milletimiz boşa çıkarmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birliği beraberliği ve bütünlüğü söz konusu olduğunda, bu ülkenin imkânlarıyla yetişen bireyler olarak ülkemizin varlığı ve milletimizin birliğini hedef alan alçakça saldırılara karşı tarafsız ve duyarsız kalmayacağımızı ifade etmek isteriz.
Bütün bunlara rağmen, bugün görülmektedir ki ülkemizin varlığı ve milletimizin birliği söz konusu olduğunda milletimizin doğasında esasen var olan dayanışma bilinci ve azmi daha da güçlenmektedir.
Gücünü Hak’tan alan ve şehit kanlarıyla bu toprakları vatan haline getiren milletimiz, her türlü hain plan ve tuzaklara karşı gereken cevabı vermiştir ve her zaman verecektir.
Hiç şüphe yok ki; Aziz Türk Milletinin silahlı kuvvetleri ve emniyet güçleri, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü sağlamaya, refah ve huzurunu bozmaya yönelen zihniyetlere karşı kararlı mücadelesini sürdürmeye ve şer odaklarını bularak cezalandırmaya muktedirdir.
Milletimiz bu hain saldırılar karşısında dik duruşunu bozmamıştır. Gün, birliğimiz, bütünlüğümüz ve güçlü geleceğimiz için kenetlenme günüdür. Ülkesine ve milletine ihanet içinde olan bu hainlerin en kısa sürede adalet karşısında hesap verecekleri unutulmamalıdır.
İstanbul Esenyurt Üniversitesi (İESU) olarak bizler bu kararlı mücadelede bu zamana kadar olduğumuz gibi bundan sonra da devletimiz ve milletimizin her zaman yanında olacağız".