Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Cumhuriyet'in 92. yılı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Atatürk Bulvarı’nda yapılan geçit töreninde Kaymakam Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal askeri araç üzerinde halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Madenoğlu, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Cumhuriyetin anlam ve önemini anlamak için 1923’ten önceki yıllara bakmak ve ona göre değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Madenoğlu şunları söyledi: “Cumhuriyetimiz 92 yıl önce bugün kuruldu ve gelecek kuşaklara emanet edildi. Cumhuriyet, milletimize en layık bir yönetim şeklidir. Cumhuriyet, bir fazilet rejimidir. Cumhuriyet çok sesliliğin, demokrasinin rejimidir… Cumhuriyet idealleriyle yoğrulmuş vatandaşlarımız; yine Cumhuriyet ülküsüyle dopdolu, ancak çeşitli görüşlere sahip vatandaşlarımızın fikir ve görüşlerine saygı duyar. Çünkü, hepimizin ortak ideali Yüce Atatürk’ün kurup bizler emanet ettiği Cumhuriyeti ilelebet yaşatmaktır. Vatandaşlarımız bunu yaparken; hiç bıkmadan, yorulmadan Cumhuriyetin kurulduğu yıllardaki gibi heyecan dolu olarak çalışmasını bilir. Bizler, Yüce Türk Milletinin geleceğe umutla bakan evlatları olarak, Atatürk’ün hedef gösterdiği ‘Çağdaş Uygarlık Düzeyine’ ancak bu şekilde ulaşabiliriz. Tüm bunların, demokrasinin tam olarak uygulanabileceği Cumhuriyet rejimi içerisinde gerçekleşeceğinden şüphe etmeyelim. Onun için Yüce Atatürk’ün kurup bize emanet ettiği Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatma azmi ve kararlılığımızı tüm dünyaya haykırıyoruz.”

Programda, ilk, orta, lise ve dengi okullarda düzenlenen yarışmalarda birinciliği elde eden şiir ve kompozisyon okundu. Resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kaymakam Madenoğlu, milletvekilleri Faruk Çaturoğlu, Ünal Demirtaş, Tuğamiral Doğan, Belediye Başkanı Uysal, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Konuk verdi. Ereğli Belediyesi halk oyunları ekibi çeşitli yörelere ait türküler eşliğinde gösteri yaptı. Program, resmi geçit töreni ile sona erdi.

Öte yandan polis tarafından bayram alanında geniş kapsamlı güvenlik önlemi alındı. Önlemler kapsamında Devrim Bulvarı ile Atatürk Bulvarı’nın araç trafiğine kapatılması trafik akışını olumsuz etkiledi.