GAZİANTEP (AA) - Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan siteye taşınan ''Eski Garajlar'' esnafının eski iş yerlerinin yıkımına başlandı. 

Şahinbey Belediyesi'nden yapılan açılmaya göre, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, Eski Garajlar olarak bilinen ve oto tamirci esnafının yoğun olarak bulunduğu bölgenin kamulaştırılarak yıkımına karar verilmesinin ardından yeni yaptırılan Şahinbey Sanayi Sitesi faaliyete geçti.

Esnafa uygun koşullar ve 10 yıl vade ile verilen yeni iş yerlerine taşınan esnafın eski iş yerlerinin yakımına Şahinbey Belediyesi tarafından başlandı.

Şahinbey Sanayi Sitesi'ndeki iş yerlerinden birine taşınan ''Eski Garajlar'' esnafından Arif Oğuz kendi iş yerinin yıkılmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Yıllardır dar iş yerleri ve dar sokaklarda esnaflık yaptıklarını belirten Oğuz, "Çalıştığımız ortamlar ne bizim için nede esnafımız için sağlıklı değildi. Bizleri daha modern iş yerlerine kavuşturdu. Burada yaşadığımız trafik sorunu nedeniyle ne müşterilerimize sağlıklı hizmet vere biliyorduk. Nede bizler işlerimizi istediğimiz gibi yapa biliyorduk. Ancak, yeni iş yerlerimiz daha geniş ve daha modern. Trafik sorunu yaşamıyoruz. Müşterilerimiz daha ferah ve modern ortamlarda ağırlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm kapsamında tamamen yıkılacak olan Eski Garajlar bölgesinde yıkılan iş yerleri ve evlerin yerine yenileri yapılarak vatandaşların yaşam şartlarının iyileştirilmesi hedefleniyor.