GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te okullarda ahlak bilincini oluşturmak ve "küfre hayır" diyebilmek amacıyla "Ağızlar Kirlenmesin" projesi başlatıldı.

Şahinbey Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen Avrupa Birliği destekli projenin tanıtım toplantısı, Ayşe Mustafa Sevcan İlkokulu'nda gerçekleştirildi. 

Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, burada yaptığı açıklamada, küfrün insanlığın ahlak problemi olduğunu belirtti. Gelecek nesillerin ahlaklı ve bilinçli yetişmesinde bu tür projelerin önemine vurgu yapan Aydın, şöyle konuştu:

"Özel sohbet ortamlarında bile konuşmalara dikkat edilmesi gerekiyor. Öğrenci, öğretmenin ağzından argo kelime duyduysa kötü örnek teşkil edebilmektedir. Onun için eğitimciler olarak buna meydan vermemeliyiz. Küfür toplumun her alanında engellenmelidir, ayıplanmalıdır. Küfrün önlenmesine yönelik eğitimler verilmelidir. Projeye tüm öğretmenlerimizin destek vermesini bekliyoruz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise geleceğe yön verecek nesillerin eğitimiyle yakından ilgilendiklerini ifade etti.

Projeyi başarıyla yürüteceklerine inandığını dile getiren Tepe, "İç güzellik insanın en önemli değerlerinden biridir. Kalbi temiz olanın dili de temiz olur" dedi.

Proje Koordinatörü Osman Avni Dağdeviren de projenin 8 ülkede uygulandığını, Türkiye'de ise 74 ilde yürütülececeğini bildirdi. Dağdeviren, proje çerçevesinde kent genelinde 300 okulda eğitim verileceğini kaydetti.

Bu arada, projenin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacağına dikkati çeken öğrenciler, Aydın ve Tepe'ye çiçek verdi.