Biyoteknoloji alanında yaptığı bilimsel çalışmalarla adından söz ettiren Erciyes Üniversitesi Genom ve Kök Hücre Merkezi (Gen-Kök ) uluslararası düzeyde birçok katılımcının yer aldığı yeni bir çalıştay gerçekleştiriyor.

Bu yıl 4.sü düzenlenen ve ev sahipliğini Erciyes Üniversitesi Genom ve Kök Hücre Merkezi’nin üstlendiği '4. Uluslararası Çalıştay: Genetik Kimden İşlevi ve İnsan' başlıklı uluslararası çalıştayın ilk günü Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı (TÜSEB) Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur’un katılımlarıyla gerçekleşti.

15' i yurtdışından olmak üzere 17 bilim insanıyla birlikte yurt dışından 35 öğrencinin katıldığı ve 3 gün sürecek çalıştayın açılış konuşmasını yapan Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim, tüm ulusal ve uluslararası katılımcılara teşekkürlerini dile getirdi. Yetim, Erciyes Üniversitesi hakkında kısa bir bilgi verdi. Erciyes Üniversitesi'nin başarısında Anadolu’nun geleneksel değerleri ile dünya değerlerinin entegrasyonunun önemli rol oynadığını ve Erciyes Üniversitesi’nin ülkemizin en önemli eğitim ve araştırma kurumları arasında yer aldığını vurgulayan Prof. Yetim, çalıştayın başarılı geçmesi temennisinde bulundu. Prof. Dr. Yetim’in ardından konuşan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ve TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ise bu tür bilimsel aktivitelerin ve sağlık alanındaki araştırmaların gerekliliği ile TÜSEB’in kuruluşunun ülkemizin geleceği açısından oynayacağı rolü ve önemini dile getirdi.