HATAY (AA) - Hatay'ın Yayladağı ilçesinde çiftçilikle geçimini sağlayan Hüseyin Gençtük, dolar bozdurarak değişim fişini getirenlere, çiftliğinde beslediği tavuk, hindi ve koyunları hediye ediyor.

Yurt genelinde birçok esnaf ve vatandaş, döviz karşısında değer kaybeden Türk lirasına sahip çıkmak adına çeşitli kampanyalar yapmaya devam ediyor.

Kampanyaya destek veren isimlerden biri de Olgunlar Mahallesi'nde yaşayan ve tek mal varlığı hayvanları olan Hüseyin Gençtük isimli bir çiftçi.

Yaklaşık 100 kümes hayvanı ve 40'a yakın da küçükbaş hayvanı olan Gençtürk, sosyal medyadan yayınladığı mesajla, dolar bozdurup fişini getirenlere tavuk, hindi ve koyun vereceğini belirterek kampanyaya destek verdiğini açıkladı.


- "Tüm hayvanlarımı ülkeme hibe etme kararı aldım"

Hataylı çiftçi Gençtürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk lirasının değer kaybetmesine gönlünün el vermediğini ve kendisinin de bir kampanya yapma kararı aldığını söyledi.

"Bizler Osmanlı torunuyuz." diyen Gençtük, "Ülkemizin yaşadığı ekonomik durumdan dolayı, halkımızı Türk lirasına teşvik etmek için elimde olan tavuk, hindi ve koyunları devletim için hibe etme kararı aldım. Ve bunu internetten duyurdum. Dolar bozdurma fişini getiren vatandaşa getirdiği miktara göre hakkını vereceğim." ifadelerini kullandı.

Aldığı karardan asla dönmeyeceğini ve hiç pişman olmadığını vurgulayan Gençtük, dün başlattığı kampanyada, şu ana kadar bir kişinin fiş getirdiğini ve ona tavuk hediye ettiğini kaydetti.

Herkesin vatanına sahip çıkması gerektiğini dile getiren Gençtürk, şöyle konuştu:

"500 dolar bozdurana tavuk, 500 dolar üzerine hindi ve bin dolar üzerine ise koyun vereceğimi duyurdum. Ben, bu şekilde belki hayvanlarımın bir kısmını, belki de tamamını devletime hibe edeceğim. Ülkeme helal olsun. Devletimizde yaşayan tüm Türkler, Kürtler, Aleviler ne kadar insan varsa elinde, yastık altında olan dolarını bırakmasın. Herkes Türk lirasına dönüş yapsın."