Kırmızı Pancarlı Çorba Tarifi

* 3 orta boy kırmızı pancar

* 2 su bardağı kırmızı mercimek

* 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday

* 1 iri kuru soğan

* 1 çay bardağı zeytinyağı

* 2 yemek kaşığı biber salçası

* 9-10 su bardağı su

* 6 diş sarımsak (dövülmüş)

* 1 yemek kaşığı kuru nane

* 2 iri limonun suyu

* 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı Pancarlı Çorba Yapılışı 

Kırmızı pancarı elma gibi soyun, tavla zarı büyüklüğünde dilimleyip bir kenarda bekletin.

* Mercimeği iyice yıkayıp süzün, soğanı incecik doğrayın. Büyükçe bir tencereye zeytinyağını ve soğanı koyup orta ısıda ateşin üzerine oturtun. 1-2 dakika kavurup salça ve mercimekleri ilave edin. 2-3 dakika daha kavurun, haşlanmış buğday ve doğranmış kırmızı pancarları katın.

* Sıcak su, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip ara sıra karıştırarak pişirin.Mercimekler açılıp pancarlar yumuşayınca pişmiş olan çorbaya dövülmüş sarımsak, nane ve limon suyunu katın. Bu şekilde 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Eli Böğründe Tarifi

* 500 gr kuzu kuşbaşı (but tarafından)

* 5 domates

* 6-7 yeşil sivribiber

* 6-7 diş sarımsak

* 100 gr kuyrukyağı

Eli Böğründe Yapılışı

* Kuzu kuşbaşıyı, fırın tepsisinin ortasına yerleştirin.

* Etlerin bir yanına iri doğranmış sivribiberleri koyun. Domatesleri 4’e bölüp etlerin diğer tarafına dizin. Sarımsakları da aralara serpiştirin.

* Kuyrukyağını minik parçalara bölüp çoğunluğu etlerin üzerine olmak koşuluyla bütün malzemelerin üzerine serpin. Tepsiyi önceden ısıtılmış, alt-üst konuma ayarlanmış
180 derecelik fırına koyun.

* Etler hafif kızarana kadar en az 1 saat pişirin.