GAZİANTEP (AA) - Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Türkiye eski Türkiye değil. Bizim demokrasi mücadelemiz güçlü. Allah'ın izniyle bu hainler başaramayacak ve hakkettikleri cezaya çarptırılacaklar." dedi.

Şimşek, Demokrasi Meydanı'nda AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep'in demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığını belirtti.

Şimşek, şunları kaydetti:

"Allah'ın izniyle başaracağız. Görüldüğü gibi arkamızda yüzbinlerce demokrasi kahramanı var. Türkiye eski Türkiye değil. Bizim demokrasi mücadelemiz güçlü. Allah'ın izniyle bu hainler başaramayacak ve hakkettikleri cezaya çarptırılacaklar. Arkamızda millet var. Bu milletle ne o hainlerin tankları ne de silahları etkili olur. Bu meydan demokrasi meydanı. Gün demokrasiye sahip çıkma günü. Hep birlikte meydandayız. Hep birlikte milletiz. Millet arkamızda. İnşallah başaracağız. Demokrasiye uzanan eller tabii ki kırılacak. Gün demokrasiye, milli iradeye ve namusumuza sahip çıkma günüdür."

Gaziantep'te İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile sokaklara akın etti.

Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "Dik dur eğilme", " Her şey vatan için" sloganları atarak, tekbir getirdi.

Caddelere çıkan araç sürücüleri de korna çalarak ve Türk bayraklarıyla tur atıyor.