İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, kardeş şehirlerinin sosyal eksiklerini tamamlayabilmek yürüttüğü çalışlar kapsamında Niğde ve Karaman’a yardım eli uzattı. Çöp konteynerlerinden banklara, spor aletlerinden çim biçme makinelerine kadar çok sayıda malzeme, belediye araçlarıyla yerlerine ulaştırıldı.

Karşıyaka Belediyesi, Niğde’nin Kemerhisar ve Karaman’ın Akçaşehir belediyelerinden gelen destek taleplerini cevapsız bırakmadı. Belediye meclisi tarafından oybirliğiyle alınan kararla Kemerhisar’a 40 adet 700 litrelik çöp konteyneri, açık alan fitnes aletleri, park aydınlatma direkleri, çöp kutuları, pergoleler, banklar, panel çit, çeşitli çalı grubu bitkiler, çim tohumu ve çim biçme makineleri gönderildi. Ayrıca Kemerhisar Belediyesi için iki peyzaj düzenleme projesi hazırlanacağı belirtildi. Karaman’ın Akçaşehir Belediyesi’ne de dört peyzaj düzenleme projesi tasarlayacak olan Karşıyaka Belediyesi, bir park alanının yapımını da üstlendi. İlçeye oyun ve spor grupları gönderildi.

Karşıyaka Belediyesi olarak dayanışma ruhu ile hareket ettiklerini belirten Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Sosyal belediyecilik anlayışımızla her alanda sürdürdüğümüz dayanışma ve yardımlaşma faaliyetlerimizi, Karşıyakamız'ın dışına da taşımaya gayret gösteriyoruz. Özellikle Anadolu’daki belediyelerimizden gelen talepleri, gücümüz ölçüsünde karşılamaya çalışıyoruz. Son olarak Niğde ve Karaman’ın beldeleriyle güzel bir dostluk köprüsü kurmanın mutluluğunu yaşadık.” dedi.