Anadolu’nun en çok çeşide sahip mutfağına sahip Kahramanmaraş’ta, tatlı sektörü de kendini göstermeye başladı. Kahramanmaraş’a yeni bir lezzet kazandırmak için kolları sıvayan Sultan Hurç, “Helvanın Sultanı” isimli iş yerini açarak, tamamen el yapımı irmik tatlıları yapmaya başlayarak Kahramanmaraş’a bu lezzeti tattıracak.

Osmanlı Döneminde Sarayın tatlıları ve yemeklerinin büyük bir kısmının Kahramanmaraş bölgesinden geldiği rivayet edilir. Anadolu’da da mutfak kültürü bakımından önemli bir yere sahip Kahramanmaraş’ta, yeni tatlı trendi ise dondurmalı irmik tatlısı oldu. Tatlıyı ise endüstriyel değil, günlük taze yapan Sultan Hurç, Tekerek Mahallesi Tekerek çarşı içinde müşterilerine bu damak zevkini tattırmayı bekliyor.
Konu hakkında bir açıklama yapan “Helvanın Sultanı” iş yeri sahibi Sultan Hurç: “Hepimiz Biliyoruz ki Kahramanmaraş gurme lezzetleri ile meşhur. Anadolu’nun tüm geleneksel lezzetlerini en güzel şekilde yansıttığımızı düşünüyorum. Başta dondurmamız olmak üzere tüm dünyaya açılan Maraş denince akla gelen birçok ürünlerimiz mevcut” dedi


BU İŞE BAŞLARKEN MEMLEKETİMİZE NASIL KATKIMIZ OLUR DİYE ÇOK DÜŞÜNDÜM
Hurç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kahramanmaraş’ta oturmuş tatlı kültürümüz var ve birçok tatlı çeşitlerimiz mevcut ama bir eksik olarak gördüğüm ve çocukluğumdan beri severek yaptığım İrmik helvası yoktu. Ve geçmişte olduğu gibi gidip bir muhallebi yiyelim diyebileceğimiz özel bir mekân yoktu. Kahramanmaraş dondurması ile uyumu da harika olan İrmik helvasını çeşitlendirdik Antep fıstıklı irmik helvası, çikolatalı irmik helvası ve klasik irmik helvası, un helvası. Bunun yanı sıra peynir helvamızda var.  Ürünlerimizin hepsi el kararı ve el lezzeti ile birleşen özel tarifim ile günlük taze yapılıyor. 


3 SAAT YAPIMI SÜRÜYOR
Yaklaşık 3 saat kavrulması süren irmik helvalarımız her sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez kavruluyor. Ve muhteşem Kahramanmaraş dondurmamız ile buluşuyor. Hem genç nesle hem her yaştan nesle hitap edelim istedim. Ve Kahramanmaraş’ta bir ilk olarak işletmemizi açtık çok şükür. İrmik helvasının yanı sıra yine hepsi el yapımı olan ve özel tarifleri olan şerbetlerimiz var. Gül şerbeti, hibıskus şerbeti, reyhan şerbeti, vişne şerbeti, limonata, vişneli limonata ve Osmanlı saray şerbeti. 


SARAY TATLILARI
Sütlü tatlılarımız, fırın sütlaç süt helvası, tavuk göğsü, supangle, el yapımı yaş pastalar diğer tatlı türleri kurabiyeler, kabak tatlısı, şekerpare ve el yapımı özel çikolatalar. 
İşletmemiz açıldığı günden bu yana müşteri memnuniyetine çok önem verdik bir gelen bir daha geliyor mu? Bu bizim için çok önemliydi. Hamdolsun açıldığı günden bugüne daimi müşterilerimiz oldu. Üstelik her yaş grubundan. Osmanlı saray mutfağından günümüze gelen irmik helvası çok beğenildi. Daimi olması temennimiz.  Gelecek için planlarım; kadın genç girişimci olarak gelecek planım işletmemizi daha da büyüterek Allah’ın izni ile bu lezzeti her kesime Ulaştırmak”

HABER FOTOĞRAFLARI

ADRES: TEKEREK KAPALI ÇARŞI 

0 507 498 13 05