Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulanan ''Gençler Sabah Namazında Buluşuyor'' programı kapsamında Kahta Gençlik Merkezinin organize ettiği ve ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği etkinlikte sabah namazını kılan gençler Suriye ve Halep için hep birlikte dua etti.

Emekli Kur'an Kursu öğretmeni Bekir Koç, duanın ardından yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaşanan terör olayların son bulması için halkın birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini belirtti.

Şu an Türkiye'nin çok sancılı bir süreçten geçtiğini ifade eden Koç, "Dış ve iç tehditlerle hedeflenen kirli emeller halkın direnişi karşısında bertaraf edilecektir. Bunun en bariz örneğini 15 Temmuz'da gördük. Şimdi içimizdeki mihraklar temizlenecek ve ülkemiz terörden arınarak hedeflenen yere gelecektir." dedi.

Suriye'de bir insanlık dramının yaşandığını ifade eden Koç şöyle konuştu:

"Tüm dünya Suriye'de yıllardan beri süregelen zulme seyirci kalmaktadır. Son günlerde Halep'te yaşananlar bizleri derin bir şekilde üzmektedir. Bizler sadece duamızda değil tüm imkanlarımızla kardeş Suriye halkının yanındayız. Onlara zulüm edenleri nefretle kınıyoruz."

Kahta Gençlik Merkezi Müdürü Nebi Bulut da ''Gençler Sabah Namazında Buluşuyor'' programlarının düzenli bir şekilde devam edildiğini, bu hafta ki programa ilçede faaliyet gösteren gönüllü sivil toplum kuruluşlarının destek verdiğini ve ellerin Halep için duaya kalktığını söyledi.