19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 97’nci yıl dönümü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde de törenle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan programda, belediye bandosu eşliğinde Gençlik Marşı okunarak festival alınana intikal edildi. Program, Gündüz Onat Festival Alanında gerçekleşen çeşitli etkinliklerle devam etti.
Festival Alanında gerçekleşen programa, Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin, 1’inci Zırhlı Tugay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Güngör Gündoğdu, Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Dalkılıç, Kırklareli Üniversitesi Babaeski Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ertuğ Can, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Hatip, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bayrak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Halit Mermer, STK üyeleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Halit Mermer’in yaptığı konuşmasıyla devam etti. Mermer, "Türk milletinin vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 97’nci yıldönümüne ulaşmanın mutluluğu ve heyecanını yürekten hissetmekteyiz. Sevgili gençler, geçmişini tarihini kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler" dedi.
Gençliğe Hitabe ve Gençliğin Atatürk’e Cevabı’nın okunması ile devam eden program, şiirlerin okunması ve folklor ekibinin gösterisi ve müzik dinletisiyle sona erdi.