KAYSERİ (AA) -  Kayseri Ticaret Odası (KTO) çarşı merkezinde faaliyet gösteren firmaların çalışanlarına yönelik eğitim faaliyeti başlattı.

KTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, uzman eğitimciler tarafından 5 ayrı başlıkta verilecek olan eğitim programının açılışı gerçekleşti.

Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda düzenlenen açılış programına, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, merkez çarşıda bulunan firmaların temsilcileri ve oda üyeleri katıldı.

Hiçyılmaz, burada yaptığı konuşmada, çok büyük bir rekabet yaşandığını, buna ayak uydurması gereken esnafın da kendini bilimsel bilgi ile donatması gerektiğini belirtti.

Bilimselliğin her alanda öne geçmesi gerektiğini ifade eden Hiçyılmaz, "Bu nedenle bu tür seminerleri, toplantıları, eğitimleri sık yapmaya çalışıyoruz. Üyelerimizin bunlardan istifade etmesini istiyoruz. Özellikle merkez çarşı ile alakalı çok büyük çabalarımız var. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda gerekli girişimlerde bulunmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Açılışta, eğitimci Mithat Altuntaş tarafından katılımcılara,  "Girişimcilikte Temel Kriterler" konusunda bilgi verildi.  

KTO'nun düzenlediği eğitim programı, satış teknikleri, Tüketici Kanunu, Bağ-Kur ile SSK Mevzuatı ve Ticaret Hukuku uygulamaları başlıklarında devam edecek.