Nevşehir’de Kurban Bayramı için 9 kurban kesim alanı belirlendi. Kurban Kesim Hizmetleri Komisyonu, kurban kesimine uygun olmayan yerlerde kurbanların kesilmemesi ve kurban kesildikten sonra atıkların rastgele alanlara atılmaması konusunda vatandaşlara duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

Komisyon, Kurban Bayramı'nda vatandaşların 2000 Evler Pazar Yeri, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Yeni TOKİ Blokları Alışveriş Merkezi yanı, Nevşehir Ticaret Borsası Et Kombinası, Öztüccaroğlu Besi Çiftliği, Çat Yolu üzerindeki Ağaçpınar ve İstek Besi Çiftliği, Alacaşar yolu üzerindeki Başkınlar Besi Çiftliği, 2000 Evler Mahallesi 16. Yol üzerindeki Lale Yurdu ve Güzelyurt Mahallesi Şanlı Sokak 1. No lu alanda kurban kesimi yapabileceklerini kararlaştırdı.

Kurban Kesim Hizmetleri Komisyonu, Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü yanı sıra Nevşehir Sağlık Müdürlüğü ve Nevşehir Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından oluşturulacak denetim ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince sıkı bir denetim yapılmasını kararlaştırdı. Komisyon, vatandaşların gelişi güzel alanlara kurban atıklarını bırakmamaları çağrısında da bulunuldu. Söz konusu kararlara uymayan vatandaşlara Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddelerine muhalefetten idari para cezası verileceği bildirildi.