MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Fahri Kayahan Bulvarı'nda başlatılan yenileme çalışmaları sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, şehirlerin aynası olan cadde ve sokakların Malatya’da standartlara uygun hale getiren belediyenin Fahri Kayahan Bulvarında sürdürdüğü çalışmalarda sona yaklaşıldığı belirtildi.

Fahri Kayahan Bulvarında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, burada yaptığı açıklamada, hava şartlarının iyi gittiğini, bulvar üzerindeki çalışmaları aralık ayı sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bulvarımızda yaptığımız çalışmalarda sona yaklaşıyoruz. Bu değişim çalışmalarıyla birlikte Fahri Kayahan bölgemiz önemli ticari akslardan biri haline geliyor. Buranın yeni bir ticari merkeze dönmesi Malatya için büyük kazanç olacak. Burada içme suyu, kanalizasyon, elektrik, Telekom hatları, MOBESE, doğalgaz hatlarının tamamı yenilendi.

Yeni yağmur suyu drenaj kanalları yapıldı. Kaldırım bisiklet yolları ve cep otoparklar tamamlandı. Bulvarımızı ortadan ikiye bölen kanal projemiz buraya ayrı bir güzellik katacak. 3 kilometre uzunluğunda 76 tane kademeli havuzdan oluşan projemizin üzerine 26 tane yaya geçişi yapıyoruz."

Fahri Kayahan Bulvarında bulunan 6 kavşağı da yine yayalara uygun hale getireceklerini aktaran Çakır, bulvar üzerinde ağaçlandırma ve aydınlatma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.