ANKARA (AA) - Yurt genelinde vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için gerçekleştirdiği "demokrasi nöbetini" sürdürüyor.

Bodrum'da demokrasi nöbetine sanatçılardan destek
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Bodrum Kaymakamlığınca darbe girişimine tepki amacıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

İlk olarak Bodrum Kalesi açıklarında toplanan 100'e yakın günlük tur teknesine binen binlerce kişi, Türk bayraklarıyla çeşitli marşlar söyledi.

Gümbet'ten hareket eden tekneler, daha sonra Bodrum'un Kumbahçe açığına geldi. Teknedekilere sahilde demokrasi nöbeti için bekleyen vatandaşlar da destek verdi. Bu sırada, Türk bayrağı taşıyan profesyonel su sporcusu paraşütle gösteri yaptı.

Demokrasi etkinliğine destek veren sanatçı Demet Akalın meydanlarda bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Güzel bir gün. İnşallah yarın da İstanbul'a gideceğiz." diye konuştu.

Serdar Ortaç da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, darbe girişimi gecesi meydanlara davet etmesi üzerine herkesin dışarı çıktığını anımsatarak, bundan sonra daha huzurlu bir Türkiye olacağını vurguladı.

Erzurum
Erzurum'da darbe girişimine tepki amacıyla meşalelerle "bayrak yürüyüşü" yapıldı, 17 metrelik ahşap gemi çekildi.

Büyükşehir Belediyesince, "Yeni fetihlere yelken açmak için karadan gemi yürütüyoruz" sloganıyla düzenlenen etkinliğe katılanlar, 500 metrelik Türk bayrağı ve meşaleler taşıdı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir ve Orhan Deligöz ile Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kamu kurumlarının müdürleri ve çok sayıda vatandaş, 12 ton ağırlığında ve 17 metre uzunluğundaki ahşap geminin önünde yürüdü.

Mehteran takımı ve atlıların da katıldığı yürüyüş, tarihi Narmanlı Camisi'nin önünden başlayıp, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda sona erdi.

Çanakkale
Çanakkale'de İskele Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp, slogan atarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği tarafından katılımcılara lokma, İl Özel İdaresi ise 3 bin adet dondurma ve su dağıttı.

Yalova
Yalova'da alanda kurulan dev ekrandan haber bültenlerini izleyen vatandaşlar, daha sonra Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyerek, darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

Vatandaşlar meydanda seslendirilen marşlara zaman zaman eşlik etti.

Balıkesir
Balıkesir Milli İrade Meydanı'nda akşam saatlerinde toplanan binlerce vatandaş, demokrasiye, milli iradeye ve devletine sahip çıkma adına Türk bayrakları ile darbe girişimini protesto etti.

Darbe girişimi gecesinde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Eskişehir
Eskişehir'deki Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu. Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini kınayan vatandaşlar, şehit olanlar için okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyip, dua etti. Meydandaki binlerce kişiye Türk Kızılayı, ilçe belediyeleri, çeşitli kurum ve kuruluşlarca yiyecek ve içecek ikram edildi.

Vatandaşlar, müzikler eşliğinde Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet lehine slogan attı.

Kastamonu
Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi, darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua etti.

Vatandaşlar, meydanda kurulan dev ekranda darbe girişimi sırasında yaşanan olayların gösterildiği filmi izledi.

Kütayha
Kütahya'da vatandaşlar, kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak ellerinde Türk bayraklarıyla yine meydanlara akın etti. Kent merkezindeki Zafer Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimini lanetleyen sloganlar attı.

Bilecik
Bilecik'te ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atarak, darbe girişimine tepkilerini sürdürdü.

Vatandaşlar, burada marşlarla eşlik etti. Daha sonra, geçen yıl kategorilerinde dünya hafızlık birincisi olan Dursun Şahin ve Hüseyin Akbulut tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.