Kars Özel Sultan Alparslan Eğitim Kurumları öğrencileri, 'Okul Öğrenci Temsilcisini' seçti. 9 adayın katıldığı seçim de öğrenciler sandığa, 'Demokrasi, demokrasi...' diye giderek, gerçek bir seçim havasında oylarını kullandı.

'Okul Öğrenci Meclisi Başkanı' adayları, öğrencilere seçim öncesi ilginç vaatlerde bulundu. Kantinden indirimli alışveriş ve sportif faaliyetlerin ön planda olduğu vaatlerde, ücretsiz geziler de vaatler arasında yer aldı.

Adayların kendilerini tanıtmalarının ardından oy verme işlemine başladı. Önce İlkokul öğrencileri, sonra Ortaokul öğrencileri oy pusulalarını alarak, seçtiği adayın altındaki 'EVET' yazılı bölüme mühür bastı. Öğrencilerin adayları iyi tanımaları için oy pusulasında adayların fotoğrafları da yer aldı.

Seçim sonucunda, 5A sınıfı öğrencisi Şevin Kübra Kan, 167 oy alarak Okul Öğrenci Meclis Başkanı olurken, 7B sınıfından Muhammet Oruçoğulları 117 oy alarak Okul Öğrenci Meclis Başkan Yardımcılığına seçildi.

Seçimle ilgili açıklama yapan Okul Müdür Yardımcısı Zafer Bektaş, "Son yıllarda okullarda yapılan, Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimleri öğrencilerimizde 'Demokrasi Kültürünün' yerleşmesi adına çok yararlı oldu. Oy vererek yöneticisini seçme, aday olma, çoğunluğun görüşüne saygı duyma, farklı düşüncelerin olabildiğinin farkında olma demokrasi adına en büyük kazanımımızdır. Çocuklarımız küçük yaşlarda bu değerlerimizi öğreniyorlar. Gelecek adına yönetime katılmada bilinçli bir birey olarak yetişiyorlar. Seçimlerin en güzel yönü de karşındaki bireyi olduğu gibi kabul etmektir." dedi.