Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı, öğrencilerin uygulama yapabilmesi amacıyla ‘catering’ şirketi kurma konusunda harekete geçiyor.

Uludağ Üniversitesi senato ve yönetim toplantısını yapmak üzere Harmancık Meslek Yüksekokulu’na giden Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, aşçılık programı öğrencilerinin uygulama mutfağını ziyaret etti.

Öğrencilerin senatörler için ikram hazırladığını gören Rektör Prof. Dr. Ulcay, eğitimin içeriği ile ilgili bilgi alıp bazı tavsiyelerde bulundu. Meslek yüksekokullarının sektöre eleman yetiştirdiğini ve bu nedenle uygulamanın çok önemli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ulcay, öğrencilerin atölyelerden çıkmaması gerektiğini söyledi. Ulcay, “Aşçılık programı uluslararası ve ulusal yarışmalarda dereceler almış başarılı bir program. Öğrencilerin, sektöre geçişini kolaylaştıracak bir catering şirketi kurmaları çok yararlı olur. Bu işin eğitimi yapılırken profesyonel olarak tecrübe kazanılması da gerekir. Hocalarımız, öğrencilerimiz atölyelerde, mutfakta üretsin, para da kazansın. Ben size bu konuda her türlü desteği vermeye hazırım. En kısa zamanda bu işin pazar araştırmasını ve fizibilitesini yaparak harekete geçin” dedi.

Rektör Ulcay ve öğretim üyeleri öğrencilerin ikram ettikleri özel lezzetleri de beğeniyle yedi.