Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencilerinin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) yarışmaları için ürettiği elektrikli otomobil “Kiraz” görücüye çıkıyor.
NKÜ bünyesinde kurulan “Güneşinoğlu” ekibi tarafından tasarlanan elektrikli otomobil “Kiraz”, eklenen far ve silecekler sayesinde yola çıkabilir hale de geldi. TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve 1-7 Ağustos 2016 tarihlerinde yabancı takımların da katılımına açık yapılacak Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nın 12’ncisinde boy gösterecek olan “Kiraz” ekibi, Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz’a rektörlük binası önünde yarışma ve aracın özellikleri ile ilgili bilgi verdi.
Güneşinoğlu ekibinin koordinatörü Doç. Dr. İlker Hüseyin Çelen, TÜBİTAK yarışmaları için ürettikleri “Kiraz”ın teknik özelliklerini TÜBİTAK’ın belirlediği çerçevede geliştirdiklerini vurgulayarak, “Bu aracımızı TÜBİTAK yarışlarına hazırladığımız için daha düşük kapasiteli piller kullanıyoruz. Bu sene 60’ın üzerinde takımın katılacağı yarışmada hedefimiz ilk 10’a girebilmek. Aracımız, bataryaları tam dolu olduğunda yaklaşık 500 kilometrelik” bir yol kat edebiliyor” dedi.
Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’in de denediği elektrikli otomobil “Kiraz”, daha sonra rektörlük binası önünde kısa bir tur yaptı.
Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, elektrikli otomobil “Kiraz Ekibi”ne 1-7 Ağustos’taki yarışmada başarılar dileyerek, iyi bir dereceyle dönmeleri dileğinde bulundu. Rektör Prof. Dr. Şimşek, “Bundan sonraki dönemlerde de öğrencilerimizin içinde bulunduğu ve kendisini geliştirdiği projelere destek vermeye devam edeceğiz. Gelecek yıllarda bu konuda proje çağrısı yapıp bu tip çalışmaların başarıya ulaşması için destekler sağlayacağız” şeklinde konuştu.
“Kiraz” ekibinin NKÜ Rektörlük binası önündeki bilgilendirmesi hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.