OSMANİYE (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Osmaniye'de 2 bin kişiye iftar verildi.

"Ramazanın her bir günü farklı bir ilde iftar" sloganıyla düzenlenen organizasyon kapsamında Devlet Bahçeli Meydanı'nda gerçekleştirilen programa, Vali Kerem Al, Suriyeli sığınmacılar ile vatandaşlar katıldı.

Osmaniye İnsani Yardım Derneği Başkanı Nadir Sarıcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazanın her günü farklı bir ilde gezici tır aracılığıyla düzenlenen iftar programlarından birinin kentte gerçekleştirilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Gezici iftar tırında hazırlanan yemeklerin İHH'de gönüllü görev yapan gençler tarafından servis edildiğini belirten Sarıcan, şunları kaydetti:

"Ramazanın kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bugün Suriye, Filistin, Arakan, Somali ve dünyanın birçok yerinde zalimler, din kardeşlerimize zulmetmeye devam ediyor. Özellikle yanı başımızda, Suriye'de kardeşlerimiz savaş halindeler. Bu mübarek ayda, zulme uğrayan kardeşlerimizin en çok duaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Birlikte kardeşliği, ramazanın bereketini yaşamak için bu programı tertip ettik. Hayırseverlerin katkılarıyla bunları yapabiliyoruz. Desteğini esirgemeyen herkesten Allah razı olsun."

Programa katılan Suriyeli Muhammed Hasan, ailesiyle ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını, yaklaşık 4 yıldır Osmaniye'de yaşadıkları anlattı.

Türk halkı ve İHH'nin kendilerine büyük destek verdiğini ifade eden Hasan, iftara katılmaktan mutluluk duyduğunu bildirdi.