Kayseri Emniyet Müdürlüğü, yaz dönemi ile birlikte parklarda görev alacak yeni polis timini oluşturdu. Bu polis timi parklarda bisikletle görev yapacak. Olaylara acil müdahalede bisikleti kullanacak polis memurları, eğitimler sonrasında sertifikalarını aldı.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, yeni uygulama ile parkların daha güvenilir hale geleceğini dile getirdi. Vali Düzgün, şunları söyledi: "Yeni bir uygulama ile park ve bahçelerde ve gerektiğinde başka alanlarda vatandaşlarımızın güvenliği için bisikletli devriye ekiplerimiz görev yapacak. Vatandaşımız baharın gelişi ile birlikte parklara akın ediyor. Bisiklet kullanımı ile ilgili kurs alan polis memuru arkadaşlarımız da artık parklarda devriyelerini bisikletle atacak ve vatandaşımızın güvenliğini sağlayacak."

Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Kayseri’nin daha huzurlu ve güvenli olması için bütün imkanları kullandıklarını ifade etti. Kulular, "Kayseri huzurlu şehirdir. Türkiye genelinde 68’inci huzurlu şehirdir. Biz bunu daha yukarı çıkartacağız. Bahar ve yaz mevsimi ile birlikte vatandaşlarımız park alanlarına çıkıyor. Daha önce ATV araçlarımız vardı. Gürültülü idi. Şimdi sessiz ve daha hızlı olacak şekilde bisikletli polislerimiz görev alacak. Daha güvenli olması adına bunu yapıyoruz. Şu an 15 adet var. Bu deneme sürecidir. Başarılı olursa artıracağız." diye konuştu.

Emniyet Müdürü, vatandaşların 155 polis hattına gezerken parklarda gördükleri olayları iletmelerini isteyerek, "Şunun teminatını veriyorum. Polisimiz 3-5 dakika içinde oraya yer alacak. İsimleri çok önemli değildir. Bize telefon açmaları, e-mail atmaları yeterli olacaktır. Şu parkta uygunsuz bir durum var derse hemen bununla ilgileneceğiz. Bu vatandaşlık görevimizdir. Haksızlığa karşı gelmesi önemlidir." şeklinde konuştu.

Vali Orhan Düzgün, 15 bisikletli polise, bisiklet sürüşü eğitimi sertifikalarını verdi.