Hakkari-Çukurca karayolunda ateşe verilen 3 Tır’ın bağlı olduğu maden şirketinin sahibi İsmet Ölmez, araçlarının yakılmasına tepki göstererek, “Eğer bu baskılar devam ederse, biz de buralardan çekip gideceğiz” dedi.
11 Ekim günü Hakkari-Çukurca karayolunun 15’inci kilometresinde bir grup PKK’lı terörist tarafından durdurulan maden yüklü 3 Tır ateşe verilmişti. Tır’ların Meskan Ölmez Madencilik Şirketi’ne ait olduğu ortaya çıkarken, şirket sahibi iş adamı İsmet Ölmez ise gazetecilerle bir araya gelerek, Tırlar’ın yakılmasına tepki gösterdi. 2005 yılından beri madencilik sektöründe faaliyet gösterdiklerini anlatan Ölmez, madencilik alanında bölgenin en büyük tesisini kurduklarını belirterek, “Köyümüzde çinko madeni var, büyük firmalar buralara gelmediği için biz işletiyoruz. İşe bir kiralık kepçe ile başlayarak şu anda 10 TIR’ın üzerinde aracımız var, 15-20 tane büyük kamyonumuz, kaya damperlerimiz var ve bir tesis de kurmuşuz. Ben ve ailem burada para kazanıp, bazı Hakkarililer gibi gidip metropollerde yatırım yapmıyoruz. Dedelerim ve babam burada yatıyorsa, ben buraya hizmet yapmak istiyorum ve başka işlere de vesile olmak için bu bölgeye yatırımcıları çekmek için uğraşıyoruz" dedi.
Herhangi bir siyasi partiye üye olmadığının altını çizen Ölmez; Hakkari’de, Hakkari’nin öz kaynaklarıyla ihracat yaptığını ve kazandığı parayı kentte harcadığını kaydetti. Şirketinde çalışan personelin tamamının Hakkarili olduğunu vurgulayan Ölmez, "Yol kesip, araçlarımı yakmanın ne anlamı var. Biz bu bölgede yaşıyoruz. Benim silahım yok ki. Ben bu bölgenin bir ferdi olarak burada yaşıyorum. Ben bir iş adamıyım. Benim gücüm ve silahım yok ki. Ben PKK’ya zarar verecek güçte değilim ki. Hakkari’nin zengini ve esnafının yüzde 50’si buradan göç etti. Sadece imkanı olmayanlar kalmış bu bölgede. İki sınır kapımız vardı, onlar da kapandı. Şu an bir tane açıldı. Ama doğru düzgün çalışmıyor. Bir havaalanı yapıldı. Halen milyonlarca lira akaryakıt yakıp Van’a gidiyoruz. Her seyahatimizde kazalarda onlarca canımızı yitirmişiz. Bizim günahımız ne? Araba yakmakla bölgeye hizmet gelmez ki. Hakkari halkına yazık ediyorlar. Zaten çiftçilik ve hayvancılık bitmiş durumda. Şahsen artık yeter diyorum. Eğer bu baskılar devam ederse, bizde buralardan çekip gideceğiz” diye konuştu.