Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Fetullah Erbaş, Paris'te Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırıya ilişkin "Paris'teki saldırılarda zanlıların sağ olarak ele geçirilmesi ve adalet önüne çıkarılarak olayın arkasında kimlerin bulunduğu tespit edilerek suçluların belirlenmesi gerekirdi" dedi.

Erbaş, partisinin genel merkezi tarafından düzenlenen "Halkla Kucaklaşma" programı kapsamında Adana il  başkanlığında yapılan toplantıda, Paris'te Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırıda 12 kişinin öldüğünü anımsattı.

Parti olarak bu gibi saldırıları tasvip etmediklerini belirten Erbaş, "Paris'teki saldırılarda zanlıların sağ olarak ele geçirilmesi ve adalet önüne çıkarılarak olayın arkasında kimlerin bulunduğu tespit edilerek suçluların belirlenmesi gerekirdi. Bu yapılmamıştır. Son on yılda İslam coğrafyasında milyonlarca insan öldürüldüğünde ses çıkarılmazken bu olayı telin için Paris'te bir çok ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının da katılımı ile bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşün ardından derginin milyonlarca sayıda basılması hem tahrik ve provokatif hem de batının çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyması bakımından ibret vericidir" dedi.

Dört eski bakan hakkındaki Yüce Divan oylamasına da değinen Erbaş, "En ufak şüpheye mahal bırakmamak için dört eski bakanın Yüce Divan'a, yani Anayasa Mahkemesi'nin huzuruna çıkarılması gerekirdi. Eğer suçlu değillerse yüksek mahkemenin huzuruna giderek aklanacaklardı. Bu süreç yaşanmadığından şüpheler devam edecek ve bakanlar toplum vicdanında aklanmamışlardır" ifadelerini kullandı.