Kars’ta bir hafta önceki terör örgütü operasyonu sırasında kayalıklardan düşerek yaralanan ve tedavi gördüğü Erzurum’daki hastanede şehit olan Uzman Çavuş Kazım Ay için Hava Meydan Komutanlığında tören düzenlendi. Törene AA ve TRT muhabir ve kameramanları alınırken, diğer basın kuruluş temsilcileri alınmadı.
Erzurum Dumlu Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığında görevli 3 yaşında ikiz çocuk babası Uzman Çavuş Kazım Ay (25), geçici görevli gittiği Kars’ta geçen 10 Mayıs günü arazi taraması sırasında yaklaşık 400 metre yükseklikteki kayalıklardan düştü. Ağır yaralanan Ay, Erzurum Asker Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Uzman Çavuş Ay, 6 gün süren yaşam mücadelesi sonucu yapılan tüm müdahalelere rağmen bugün şehit düştü.
Şehit Ay için bugün saat 17.00 sıralarında Erzurum’da Hava Meydan Komutanlığında tören düzenlendi. Törene Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, askeri erkan, çok sayıda vatandaş ve şehidin yakınları katıldı. Törenin ardından şehidin naaşı askeri uçakla memleketi Aksaray’a gönderildi.
BASINA ÇİFTE STANDART
Öte yandan, Hava Meydan Komutanlığında düzenlenen şehit cenazelerine TRT ve AA’nın dışında diğer basın kuruluş temsilcilerinin alınmaması tepki çekti.
Törene alınmayıp Hava Meydan Komutanlığı nizamiyesinin önünde bekletilen gazeteciler, “İlimize bu sene yaklaşık 10’a yakın şehit geldi. Hava Meydan Komutanlığı’nda düzenlenen ilk üç şehit cenazesine ayrım yapılmadan basın kuruluşları alındı ve şehit cenazeleri takip edildi. Daha sonraki bir şehit cenazesinin ardından yansıyan bir haber üzerine çifte standart uygulaması başlatıldı. Akabinde sürekli AA ve TRT’nin muhabir ve kameramanları töreni takip edebilirken diğer basın kuruluş temsilcileri içeri alınmayıp çifte standart uygulamasıyla karşı karşıya kaldılar. Şehrin mülki amirleri bu durumu görmezden gelemezler” dediler.
Konuyla ilgili askeri yetkililer ise açıklama yapmaktan çekinerek, kendilerine törene hangi basın kuruluşlarının alınacağına dair bir liste verildiğini, bu listede sadece AA ve TRT’nin yer aldığını, listenin Genelkurmay Başkanlığından gelen emir üzerine hazırlandığını belirttiler.