ADANA (AA) - Van'ın Gürpınar ilçesinde teröristlerce pusuya düşürülerek 2004 yılında şehit edilen Uzman Çavuş Ali Bezik'in oğlu Berker Bezik, baba özlemini şehit yakınlarıyla maç yaparak giderdi.

Alınan bilgiye göre, şehit Uzman Çavuş Bezik'in 12 yaşındaki oğlu Berker Bezik, son dönemlerde yaşanan şehit haberlerinden etkilenip babasını özleyince içine kapanmaya başladı. Anne Nilgün Bezik, bu durumu valilik ve jandarmayla görüştü. Bunun üzerine Adana Valisi Mahmut Demirtaş, bir spor organizasyonu yapmaya karar verdi.

Şehit çocuğu Bezik, valilik tarafından Seyhan ilçesindeki bir halı sahada organize edilen ve şehit aileleri, polis ve jandarma yakınlarından oluşturulan takımların maçında forma giydi.

Asker ve polis ailelerinin tribünden izlediği maç 3-3 bitti.

Adana Valisi Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit ailelerinin her zaman yanında olduklarını belirterek, "Şehit ailelerinin çocuklarını sosyal aktiviteler yaparak babalarının yokluklarını hissettirmemeye çalışıyoruz." dedi.

Şehit eşi Bezik ise oğlunun son zamanlarda babasının yokluğundan etkilenmeye başladığını aktararak, bu nedenle durumu valilik ile konuştuğunu, ardından bu maçın organize edildiğini ve maçın oğluna büyük sürpriz olduğunu anlattı.

Şehit oğlu Bezik ise kendisi için bir halı saha organizasyonun düzenlendiğinden haberinin olmadığını ifade ederek, "Benim böyle bir maçtan haberim yoktu. Sadece teke tek maç yaparız diye düşünmüştüm. Ama burada herkesin olmasından dolayı çok mutluyum. Herkese teşekkür ediyorum, babamın yokluğunu hissettirmedikleri için" diye konuştu.