Mersin’in Silifke ilçesinde Trafik ve İlk Yardım Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.

Her yıl 1-7 Mayıs arası kutlanan Trafik ve İlk yardım Haftası kapsamında Gazipaşa İlkokulu’nda etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında öğrencilere trafik kuralları hakkında bilgiler verildi, trafik kurallarına uymanın önemi vurgulandı. Verilen bilgiler arasında öğrenciler trafik kazaları; kazaların ardından meydana gelen ölümler ve yaralanmalar hakkında bilgi edindi. Sadece öğrenciler için değil veliler için de farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Bilgilendirme çalışmalarının ardından Gazipaşa İlkokulu bahçesine kurulan trafik eğitim parkının açılışını Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve protokol üyeleri yaptı. Jandarma trafik ekipleri tarafından uygulamalı olarak trafik eğitimine alınan öğrencilerle Kaymakam Şevket Cinbir kısa bir süre sohbet ettiler.

Trafik eğitim parkının Silifke’de ilk defa uygulandığını ifade eden Gazipaşa İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Seyit Bilgen, "Parkın yapılmasının amacı çocuklarımıza küçük yaşlarda trafik kurallarına uyma alışkanlığını kazandırmaktır. Parkın yapılmasında katkıları için İlçe Jandarma Komutanlığına, Silifke Belediyesine, Karayolları Müdürlüğüne, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okulumuz çalışanlarına ve desteği olan herkese çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Gazipaşa İlkokulu’nda gerçekleşen etkinliğe Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, İlçe Garnizon Komutanı Ali Özcan, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Kavaklı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Cırık, davetliler ve veliler katıldı.