Muş’ta çetin geçen kış mevsimi öncesi bazı vatandaşlar soğuk havadan korunmak için ev, ahır ve garajlarını naylonla kapatmaya başladı.
Muş’ta havaların soğumasıyla birlikte köylerde yaşayan vatandaşlar, tedbir amaçlı naylon ve brandayla önlem aldı. Kış aylarında sıcaklığın sıfırın altında 35 dereceye kadar düştüğü kentte, köylerdeki vatandaşlar soğuktan korunmak için ev ve ahırlarının dört bir tarafını naylon ve brandayla korumaya başladı. Merkeze bağlı Mercimekkale köyünde yaşayan Bekir Çelik, soğuk havadan korunmak için naylon ve branda yoluyla önlem aldıklarını söyledi. Ev, ahır ve garajlarını soğuktan korumak için naylon ve brandayla kapattıklarını belirten Çelik, “Isı kaybını önlemek için böyle bir yol izledik. Bölgemizde kış aylarında hava sıcaklığı sıfırın altında 35 ile 40 dereceye kadar düşüyor. Havaların soğumasıyla beraber başta evlerimiz olmak üzere hayvanlarımızı dondurucu soğuklardan korunmak için ahır ve kümesleri tamamen naylon ve brandayla kapatıyoruz. Havaların ısınmasıyla da tekrar naylonları söküyoruz" dedi.
Kıyıbaşı köyünde yaşayan Mehmet Aydoğdu ise, her yıl olduğu gibi bu yıl da evlerini, hayvanların kaldığı ahır ve kümesleri soğuktan korumak için pencere ve kapıları brandayla kapladıklarını kaydederek, bu sayede yakıt tasarrufu sağladıklarını ifade etti.